Monika Vengrínová Iné športy

Popradskí futsalisti mieria vysoko: Pred nimi je prvý domáci zápas v Open lige

Tri zápasy v druhej najvyššej súťaži Open lige majú podtatranské Medvede za sebou. V sobotu ich čaká prvý domáci zápas, v ktorom chcú všetkým súperom dokázať, že do Popradu sa vyhrávať nechodí. Ich ciele sú jasné, dostať sa do extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí futsalisti mieria vysoko: Pred nimi je prvý domáci zápas v Open lige
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Podtatranská futsalová liga, ktorá odštartovala v minulom roku, vyprodukovala niekoľkých skvelých hráčov, ktorí sa stali základom pre nový tím K-Corp. Ten, doplnený o skúsených futsalistov z niekdajšieho tímu Buldogov, vstúpil do Open ligy, ktorá je druhou najvyššou futsalovou súťažou na Slovensku. V tíme je tak niekoľko futbalistov a niekoľko hráčov, ktorí sa rozhodli venovať výlučne futsalu.

„Našim hlavným cieľom pre túto sezónu, je stabilizácia kádra, postavenie celej štruktúry tímu od vrchu až dole a v neposlednom rade i vytvorenie správnej atmosféry, správnej nálady a správne namixovanie, ako sa hovorí, všetkých tých dôležitých ingrediencií, aby sa náš tím dostal do najvyššej súťaže, ktorou je extraliga. No a tam už chceme miešať karty veľmi vysoko,“ prezradil najbližšie plány prezident klubu Stanislav Kalakaj.

Fiančne je sezóna vykrytá na 100 %

Chlapci do ligy vstúpili s prezývkou Medvede, ktorá vystihuje región, z ktorého pochádzajú i dravosť ich hry. Domácim stánkom podtatranského futsalu sa stala jedna z najmodernejších hál na Slovensku, Aréna Poprad. Celú sezónu už majú vykrytú i finančne, do projektu vstúpila úspešná IT firma, ktorá v prípade, že liga dopadne podľa očakávaní, chce projekt podporovať aj v ďalších rokoch.

V tejto sezóne sa chcú futsalisti predovšetkým zohrať ako tím a zžiť sa s herným systémom, nakoľko futsal sa od futbalu značne líši. „So súťažou sa zatiaľ len zoznamujeme. Nemusíme skončiť najvyššie, ale napriek tomu si chlapci dávajú tie najvyššie ciele. Už prvým domácim zápasom proti minuloročnému majstrovi ligy ŽFA Žirafe Žiline chceme všetkým našim súperom odkázať, že do Popradu sa nechodí vyhrávať,“ rázne uviedol tréner mužstva Tomáš Sabo, bývalý hráč Buldogov a dodal, že i v prípade víťazstva v lige podtatranský tím do extraligy po prvom ročníku ešte postúpiť nemôže. Dôvodom je fakt, že súťaž sa plnohodnotnou stane až v druhom ročníku. Tento tak bude slúžiť predovšetkým na stabilizáciu kádra.

Domáce zápasy zadarmo

Hrať sa bude do marca budúceho roka a to systémom každý s každým. Nadstavba v tomto prípade nie je žiadna. Vstup na všetky domáce zápasy bude pre divákov zadarmo. Ten prvý si môžu prísť vychutnať už túto sobotu 22.novembra o 20:00 hodine.

„Uvidíme, na čo máme, zatiaľ to nie je najhoršie. Začiatok bol síce trošku rozhádzaný, ale veríme, že sa stabilizujeme, že bude stúpať forma a že postúpime do najvyššej ligy. V tíme sa všetci poznáme, kolektív je výborný, všetci sa na zápasy tešia, takže určite v nich bude chcieť dať každý zo seba to najlepšie,“ dodal kapitán mužstva Adrián Tropp.

Podtatranskí futsalisti v Open lige
8
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM