Hokej

Popradskí hokejisti zarezávajú v letnej príprave: Nový tréner má k dispozícii len mladých hráčov, mnohí odišli

Letná príprava hokejistov HK Poprad na sezónu 2015/2016 je v plnom prúde. Trénovať začali minulý týždeň na suchu, využívať budú zimný štadión a posilňovňu a raz do týždňa absolvujú výbeh do Vysokých Tatier. Ako to v tíme aktuálne vyzerá?

Ilustračný obrázok k článku Popradskí hokejisti zarezávajú v letnej príprave: Nový tréner má k dispozícii len mladých hráčov, mnohí odišli
Zdroj: TASR

Nový tréner Pavel Paukovček má zatiaľ k dispozícii iba mladých hráčov, svoju účasť na tréningovom procese prisľúbil Arne Kroták, ktorý je momentálne chorý. Ľuboš Bartečko, Radoslav Suchý, Štefan Fabian a Lukáš Hvila trénujú individuálne.

Popradčania absolvujú prípravu na suchu tradične v domácich podmienkach, využívať budú zimný štadión a raz v týždni absolvujú výbeh do Vysokých Tatier. „Začali sme minulý týždeň od pondelka, robíme veľa vecí do rýchlosti, obratnosti, pracujeme na nestabilných podložkách bosu a využívame fit lopty, samozrejme nechýba posilňovňa. Toto sa bude v prvej polovici prípravy viac-menej opakovať, teda v prvých štyroch týždňoch. Nové veci pribudnú až v druhej polovici, kde sa zameriame viac na rýchlosť a dynamiku,“ uviedol hlavný kormidelník Paukovček, ktorý má v popradskom kádri aj svojho syna Lukáša.

K družstvu spod Tatier sa zatiaľ pridal iba Erik Piatak, prípadné posily by sa mali objaviť až v druhej polovici prípravy na suchu, keďže niektorí hráči ešte čakajú na prípadné ponuky z iných klubov. „Zatiaľ prišli iba hráči z juniorky, odišlo viacero hráčov, ktorí už s nami nebudú v priebehu zimy. Sú to Tomáš Sýkora, Peter Boltun, Matúš Matis, Juris Štals, Dávid Gríger, Jakub Makovský a Jaroslav Kasík. Ide o pomerne veľké sito. Posily budeme riešiť neskôr,“ prezradil Paukovček a k brankárskej otázke dodal: „Čo sa týka brankárskej jednotky, tak máme prísľub od Matúša Kostúra. Je to na dobrej ceste, dúfame, že zostane v Poprade. Jeho dvojkou je momentálne Juraj Sedlačko.“

Jedným z mladíkov zaberajúcich v letnej príprave bol aj útočník Peter Gápa, ktorý sa pripravuje so svojimi spoluhráčmi, no nevylúčil ani možný odchod. „Príprava prebieha v pohode, máme dvojfázové tréningy, v stredu a v piatok jedna fáza. Všetko je pripravené hravou formou, takže je to také, ako má byť. Nový tréner sa zatiaľ javí ako dobrý, uvidíme, čo prinesie sezóna a aké budú výsledky. Záleží to od nás hráčov, tréningy sú totiž slušné,“ konštatoval Gápa.

Hokejisti HK Poprad začali pred novou sezónou s letnou prípravou
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM