Martin Sýkora Iné športy

Popradskí karatisti bojovali na žinienkach viacerých slovenských miest

Podtatranské karate sa opäť prezentovalo na viacerých miestach. Popradčania sa rozišli po rôznych kútoch krajiny, aby zabojovali o cenné kovy i o body do rebríčka.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti bojovali na žinienkach viacerých slovenských miest
Zdroj: Shihan Poprad

Tucet medailí z KACHIKAN CUPu

Mestská športová hala v Klokočine v Nitre privítala karatistov na 14. ročníku medzinárodného turnaja Kachikan Cup 2017. Karate klub Shihan Poprad priniesol spod Zobora tucet medailí. O prvú sa v dopoludňajšom programe v súbornom cvičení kata postarala Nelly Martonová, ktorá medzi 5–7 ročnými dievčatami skončila bronzová. Karolína Kiššková v tejto kategórií skončila v eliminácií. „Rovnako bez medailí ostali aj Tadeáš Krakovský a Andrej Tapfer v kategórií kata 5–7 ročných chlapcov a Benjamín Hyben v kategórií mladších žiakov. Druhý bronz do popradského tábora priniesol v kategórií starších žiakov Hugo Hyben. Blízko k medailovému zápisu mala medzi staršími žiačkami aj Barbora Glatzová, avšak zápas o tretie miesto prehrala a ostala za pódiovým umiestnením,“ hodnotil Ján Glatz zo Shihanu.

Medzi mladšími kadetkami si cestu do finále razila Simona Bednarčíková. Finálový duel s domácou pretekárkou jej však nevyšiel a skončila nakoniec strieborná. Na vlas rovnako sa darilo medzi kadetkami aj striebornej Vanese Jankurovej. V zmiešanej juniorskej a seniorskej kategórií sa darilo Samuelovi Bednarčíkovi, ktorý nenašiel premožiteľa skončil zlatý. V športovom zápase kumite sa ako prví predstavili medzi 5–7 ročnými chlapcami nad 25 kg Andrej Tapfer a Tadeáš Krakovský, ktorí z eliminačných bojov nepostúpili. Rovnako skončili aj Nelly Martonová a Karolína Kiššková medzi 5–7 ročnými dievčatami a Benjamín Hyben medzi mladšími žiakmi do 28 kg. „Veľmi dobre si počínal medzi staršími žiakmi nad 35 kg Martin Stříž, ktorého od zlatej medaile tesne pred koncom zápasu vo vedení rozhodca pre vystúpenie zo zápasiska vylúčil. V kategórií starších žiačok do 35 kg si Veronika Jalowiczorová vybojovala striebro a Ema Zacharová bronz. Bronzová skončila aj Barbora Glatzová v kategórií nad 35 kg,“ dodal Glatz.

Bronzový skončil aj Filip Chudík medzi mladšími kadetmi do45 kg. Matúš Duda v tejto kategórií ostal v eliminačných bojoch. V eliminácií skončil medzi mladšími kadetmi nad 45 kg aj Adam Chudík. O posledné medaile pre popradské farby sa postarali Marko Jalowiczor medzi kadetmi do 57 kg a Kristína Tapferová medzi kadetkami do 54 kg, ktorí skončili bronzoví.

Shihan Poprad Košice 11/2017
9
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Úspešní centralisti v Košiciach

V Košiciach sa uskutočnilo 1. kolo Žiackej ligy karate, kde si v konkurencii vyše 250 karatistov z 22 klubov zo Slovenska vybojoval Central karate klub Poprad (CKK) 14 medailí, z toho 3 zlaté, 5 strieborných a 6 bronzových a stal sa tak ôsmim najúspešnejším klubom súťaže.

Súťaž začala vyhlásením najúspešnejších pretekárov za minulú sezónu, kde si centralisti odniesli 3 umiestnenia a to za karate agility 5-ročné Linda Klempová a Laura Klempová a za kategórii kata dievčatá 8–9 rokov si cenu prevzala Lea Kucová. Následne program pokračoval súťažnými disciplínami karate agility, kde si Alexandra Lajošová v karate agility dievčatá 6-ročné odniesla striebornú medailu. „Ďalšiu bronzovú medailu do zbierky vybojovala Alexandra Lajošová v kategórii kata dievčatá 5–7 rokov. V kategórii kata mladšie žiačky sa na 3. mieste umiestnila Lea Kucová. A takisto 3. miesto si vybojovali Alexandra Janíková v kategórii kata staršie žiačky a Zuzana Nedoroščíková v kategórii kata kadetky. Suverénne zlato si vybojovali Marek Tropp z kategórie kata chlapci 5–7 rokov a Daniel Nedoroščík v kategórii kata chlapci 8–9 rokov,“ informovala Ivana Kucová z CKK.

Po kate sa karatisti pustili do kumite. „Na stupienku víťazov sme opäť videli Alexandru Lajošovú, ktorá si v kategórii kumite dievčatá 5–7 rokov nad 24 kg vybojovala 2. miesto. Na 3. mieste sa umiestnila Daniela Hocková v kategórii kumite dievčatá 8–9 ročné nad 30 kg. V kategórii kumite dievčatá 10–11 rokov do 35 kg sa na 3. mieste umiestnila Lea Kucová a do finále sa prebojovala Tamara Mečárová a umiestnila sa nakoniec na 2. mieste,“ dodala Kucová s tým, že zlato si odniesla Alexandra Janíková z kategórie kumite staršie žiačky do 40 kg. Striebro si do Popradu odniesol Andrej Farkaš v kategórii kumite mladší žiaci do 35 kg. O posledné medailové umiestnenie sa postaral Štefan Hudáč v kategórii kumite starší žiaci nad 50 kg, kde si vybojoval 2. miesto. V súťažnej disciplíne kumite družstvá dievčatá 8–9 rokov Daniela Hocková súťažila za klub ŠKM Stará Ľubovňa, kde si aj vďaka jej pomoci dievčatá vybojovali striebro.

Central karate klub Poprad Košice 11/2017
10
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM