Martin Sýkora Iné športy

Popradskí karatisti s cennými kovmi: Centralisti zo Zvolena s osmičkou medailí

Športovci z Central karate klubu Poprad (CKK) absolvovali veľmi dobre obsadený turnaj na strednom Slovensku. Vo Zvolene sa vo veľkej konkurencii nestratili.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti s cennými kovmi: Centralisti zo Zvolena s osmičkou medailí
10
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

V nedeľu (4.2.) sa vo Zvolene uskutočnila medzinárodná súťaž v karate pod názvom Zvolen cup 2018. Tejto súťaže sa zúčastnilo aj 10 karatistov z Central karate klubu Poprad. V konkurencii vyše 430 pretekárov zo 45 klubov zo Slovenska, Česka a Srbska si Centralisti vybojovali 8 medailí (1 zlatá, 2 strieborné a 5 bronzových).

„Súťaž bola zahájená športovou disciplínou kata, kde sa do finále v kategórii mladších žiakov prebojoval Daniel Nedoroščík a umiestnil sa na 2. mieste, ďalšie medailové umiestnenie získal Matej Šuna v kategórii kata starší žiaci, kde obsadil 3. miesto. V seniorských kategóriách si bronz odniesli Ferdinand Hudaček a Jana Kromková,“ informovala Ivana Kucová z CKK.

Popradčania sa predstavili aj v športovom zápase kumite, kde zabojovali o dobré umiestnenia. „V kategórii kumite mladšie dorastenky do 45 kg sa na 3. mieste umiestnila Alexandra Janíková. V kategórii kumite seniorky do 55 kg sa na 3. mieste umiestnila Jana Kromková a striebro vybojovala Ivana Kucová. O zlatú medailu sa postaral Ferdinand Hudaček v kategórii kumite juniori nad 76 kg,“ dodala Kucová.

Zdroj: Central karate klub Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM