Monika Vengrínová Iné športy

Popradskí karatisti z Čiech priniesli cenné kovy. Stali sa tiež najlepším zahraničným klubom

Medzinárodný turnaj s názvom Otvorené majstrovstvá Moravy a Sliezka v karate mládeže, sa tento krát konal v českom meste Jeseník. V konkurencii 38 klubov z piatich krajín Európy si vybojoval dobré meno aj Central karate klub Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti z Čiech priniesli cenné kovy. Stali sa tiež najlepším zahraničným klubom
Zdroj: Dnes24.sk

„V najnižších kategóriách kumite žiakov od sedem do deväť rokov a do 32 kg sa Martin Buday prebojoval mnohými zápasmi až do semifinále, ale súperovi podľahol a umiestnil sa na treťom mieste. V kategórií kumite desať a jedenásťročných žiakov do 52 kg štartoval Jozef Jacob Jurčík, ktorý sa nebál ukázať súperom svoje skúsenosti a vybojoval si úžasnú bronzovú medajlu. V kategórií kumite žiakov v rovnakej vekovej kategórii desať a jedenásť nad 41 kg si vo veľkej konkurencii vybojoval po náročných zápasoch prvenstvo Kristián Kotlár a tak si domov odniesol najcennejší kov súťaže,“ hovorí tréner a sensei klubu Ivan Kuco.

Ocenenie sa ušlo i jemu, a to za dlhoročnú spoluprácu s karate klubom Jeseník. Centralisti si tiež domov odniesli ešte jedno výnimočné ocenenie, keď si vybojovali prvé miesto ako najlepší zahraničný klub. Pohár víťazov tak putoval do Popradu medzi ďalšie ocenenia karate klubu Central.

foto: Ivan Kuco

Popradskí karatisti z Čiech priniesli cenné kovy. Stali sa tiež najlepším zahran
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM