Monika Vengrínová Hokej

Popradskí legionári ukončili letnú prípravu: Zamakali v telocvični, pri behu i na boxe

Letnú prípravu poňalo niekoľko našich hokejistov skutočne športovo. Zabrať im dal tréner kickboxu, ktorý ich počas siedmich týždňov individuálne pripravoval.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí legionári ukončili letnú prípravu: Zamakali v telocvični, pri behu i na boxe
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Sedem týždňový tréning si chlapci oddreli v telocvični, kde okrem boxu zabrali i pri kruhových, dynamických tréningoch, a tiež vonku pri vytrvalostnom behu, či šprintoch do kopca. Tréner Lukáš Body s takýmto individuálnym tréningom popradských hokejistov začal už pred šiestimi rokmi. „Prvý, koho som trénoval bol Ján Brejčák, vtedy mal len 17 rokov. Tento rok mám už siedmich hokejistov, to je však strop. Na väčší počet nemám ani kapacitu a radšej sa venujem šiestim, siedmim, ako dvadsiatim. Chlapci sú spokojní, niektorí sú u mňa už druhý, tretí rok,“ prezradil Body s tým, že počas sedem týždňovej prípravy natrénujú na letnú sezónu hrubú silu a získajú kondíciu, čo potom na ľade premenia do korčuľovania.

U Lukáša trénuje druhý rok i Samuel Mlynarovič, ktorý túto sezónu už dres Kamzíkov obliekať nebude, nakoľko novú sezónu začne v Pavlodare v Kazachstane. Špeciálnu prípravu si nevie vynachváliť. „Letná príprave je v tomto období veľmi dôležitá, je potrebné sa pripraviť na novú sezónu. A keďže momentálne netrénujem so žiadnym klubom, dohodli sme sa s chlapcami na takejto príprave. Je tu kopec driny, ale i zábavy a myslím si, že sa nám to v sezóne vyplatí,“ povedal Mlynarovič, ktorý je presvedčený o tom, že takáto príprava je o trošku lepšia, nakoľko tu je čas venovať sa každému, kdežto pri tréningu v klubových podmienkach, kde má tréner na starosti dvadsať – dvadsaťpäť hráčov, nemá čas venovať sa každému.

Trošku kratšiu prípravu s chalanmi absolvoval i účastník tohtoročných majstrovstiev sveta v Bielorusku Marcel Haščák, ktorý sa k nim pripojil po kratšom oddychu práve po spomínaných majstrovstvách. Aj on v novej sezóne opúšťa slovenský ľad a na dva roky bude hrať za Chabarovsk v Rusku, kde sa musí hlásiť už 11.júla. „Minulý rok som mal letnú prípravu v Banskej Bystrici, ale keďže mám priateľku odtiaľto, povedal som si, že chcem byť trošku aj v Poprade, preto som začal s prípravou tu s chlapcami. Lukáš je dobrý tréner, vidno, že sa do toho rozumie a chce nám pomôcť,“ dodal Haščák.

S Lukášom Bodym si cez leto zlepšovali kondíciu Patrik Svitana, Marcel Haščák, Samuel Mlynarovič, Andrej Brejka, Michal Korenko, Marek Mašlonka a Ľuboš Husár.

Letná príprava hokejistov s kickboxerom
1
Galéria
Letná príprava hokejistov s kickboxerom
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM