Peter Handzuš Rôzne

Popradskí leteckí záchranári zasahovali v piatok pri dvoch úrazoch lyžiarov

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zasahovala v piatok popoludní vo Výsokých Tatrách aj vo vyšnej Boci.

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR – TRANSPORT EUROPE letela v piatok popoludní do Vysokých Tatier. V Dračej dolinke sa zranila 43-ročná skialpinistka z Bratislavy. Z vrtuľníka pomocou navijaku k nej spustili lekára VZZS, ktorý jej ošetril zlomené predkolenie a naložil ju do vákuového matraca. Z terénu zranenú spolu s lekárom evakuovali opäť palubným navijakom. Po naložení na palubu leteli leteckí záchranári s pacientkou do popradskej nemocnice.

Po odovzdaní zranenej skialpinistky a dotankovaní vrtuľníka prišla pre popradskú posádku VZZS AIR – TRANSPORT EUROPE ďalšia výzva. Vo Vyšnej Boci sa zranil 36-ročný lyžiar z Českej republiky. Vrtuľník pristál na parkovisku pod zjazdovkou a lekár ošetril zranenému´zlomeninu predkolenia. Vrtuľníkom lyžiara transportovali do do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Pri zásahu spolupracovali s horskými záchranármi.

Poprad24 informovala Sylvia Galajda z AIR – TRANSPORT EUROPE Poprad.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM