Správy

Popradskí poslanci schválili rozpočet: Je však nižší o 1,6 milióna, ako navrhovalo mesto

Samospráva predpokladá, že na budúci rok využije z rezervy približne sedem miliónov eur. A tým sa dostane do problémov v budúcich rokoch.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí poslanci schválili rozpočet: Je však nižší o 1,6 milióna, ako navrhovalo mesto
Zdroj: Mesto Poprad

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade schválili v utorok popoludní rozpočet na budúci rok, mesto tak bude hospodáriť so sumou na úrovni viac ako 74,68 milióna eur.

Ide približne o 1,66 milióna eur menej, ako bolo v pôvodnom návrhu.

Minulý týždeň však poslanci neschválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o miestnych daniach a vo VZN o poplatku za komunálny odpad nedošlo k pôvodne navrhovanému zvýšeniu.

Museli hľadať inde

Chýbajúce prostriedky pre nezvyšovanie daní a poplatkov tak musela samospráva nájsť inde.

Na základe pozmeňujúceho návrhu viceprimátora Štefana Pčolu preto vypustili z investičných plánov napríklad prestavbu križovatky Podtatranská – Partizánska, parkovacie miesta na Baníckej ulici či prestavbu objektu vo Veľkej na nízkokapacitné pobytové zariadenie sociálnych služieb a výstavbu sociálno-zdravotného nízkokapacitného zariadenia.

Samospráva tiež nepristúpi k realizácii projektov znižovania energetickej náročnosti budov niektorých školských zariadení.

Očakávajú sa problémy

Vedúca ekonomického odboru na mestskom úrade v Poprade Adriana Sedláková počas diskusie s poslancami uviedla, že v roku 2023 je možné na všetky výdavky použiť aj prostriedky z rezervného fondu.

Samospráva predpokladá, že na budúci rok využije z rezervy približne sedem miliónov eur. „Tým sa dostávame do problémov v budúcich rokoch, pretože nebudú zdroje na rozvoj mesta,“ upozornila.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM