Monika Vengrínová Rôzne

Popradskí zaľúbenci a romantické áno: Ako to u nás vyzerá so svadbami na Valentína?

Tento rok vyšiel najromantickejší deň v roku na sobotu. Naposledy sme takýto dátum mali pred šiestimi rokmi v roku 2009. V minulom roku bolo Valentína v piatok. Bolo v týchto dňoch v Poprade viac svadieb ako v iné soboty v roku?

Ilustračný obrázok k článku Popradskí zaľúbenci a romantické áno: Ako to u nás vyzerá so svadbami na Valentína?
Foto: Ivan Pepich

Zrejme najobľúbenejším ročným obdobím na realizáciu jedného z najvýznamnejších dní v živote, ktorého predstavu si mnohí vysnívajú už v útlom detstve – deň svojej svadby, je vo všeobecnosti leto. Snúbenci si svoj dlho očakávaný deň, kedy si navzájom povedia svoje „áno“, chcú vychutnať v mene lásky, v kruhu rodiny a v čase plného slnka a farieb, aj keď podľa starých povier však ani letné dažďové kvapky neuškodia, v svadobný deň totiž prinášajú šťastie.

Nájdu sa však aj takí, ktorí si spečatenie svojho zväzku naplánujú na základe rôznych výkladov jednotlivých termínov. Ako nám ale potvrdila popradská matrika, 14.február až tak veľmi zamilovaných Popradčanov k uzavretiu manželstva neláka.

„Tento rok boli na Valentína v Poprade dva civilné a dva cirkevné sobáše. V predchádzajúcich štyroch rokoch v tomto termíne ani jeden a v roku 2009, kedy Valentín pripadol na sobotu, to boli tri civilné sobáše,“ informoval hovorca popradskej samosprávy Marián Galajda.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM