Krimi

Popradský dôchodca jazdil po meste opitý: Polícia zistila, že pri sebe držal aj zbraň

Muž mal podľa polície pri sebe pôvodne expanznú zbraň. Išlo o revolver, ktorý bol nedovolene upravený na strelnú palnú zbraň.

Ilustračný obrázok k článku Popradský dôchodca jazdil po meste opitý: Polícia zistila, že pri sebe držal aj zbraň
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Popradčan (71) pri sebe podľa polície bez povolenia držal strelnú zbraň, ktorá je podľa zákona o strelných zbraniach a strelive, zakázaná. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

„Išlo o nedovolene upravenú krátku opakovaciu, pôvodne expanznú zbraň, revolver, ktorý bol nedovolene upravený na strelnú palnú zbraň, ako aj strelivo do tejto zbrane,“ vysvetľuje Ligdayová s tým, že muž si tieto veci zadovážil pre seba bez povolenia, nakoľko tieto zbrane môže nadobudnúť do vlastníctva len držiteľ zbrojného preukazu, držiteľ zbrojnej licencie alebo držiteľ zbrojného sprievodného listu na trvalý vývoz.

Vyše 2 promile

„Zbraň i strelivo podliehajú povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti, pričom tento Popradčan nie je držiteľom zbrojného preukazu. V stredu 07.09.2022 ako vodič viedol osobné motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu, čo bolo preukázané vykonanou dychovou skúškou, jej hodnota presiahla dve promile,“ doplnila ďalej hovorkyňa.

Vodič bol políciou zastavený na ceste I. triedy v Poprade.

Návrh na väzbu

Na základe získanej dôkaznej situácie bol Popradčan podľa Ligdayovej okresným vyšetrovateľom obvinený zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami ako aj z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

„Vyšetrovateľom bol na obvineného spracovaný podnet na podanie návrh na jeho väzobné stíhanie,“ dodala na záver hovorkyňa.

ilustračné foto

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM