Monika Vengrínová Futbal

Popradský futbal má nové vedenie i sponzorov. Aké majú s klubom plány?

I keď je Poprad skôr hokejovým mestom, mnoho mladých športovcov inklinuje k futbalu. Niekoľko ľudí sa preto rozhodlo poskytnúť im rovnaké podmienky, ako iným športovcom a naštartovalo novú etapu vo vývoji popradského futbalu. Počnúc novým vedením a končiac cieľmi, ktoré majú zmeniť jeho postavenie.

Ilustračný obrázok k článku Popradský futbal má nové vedenie i sponzorov. Aké majú s klubom plány?
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

„Našim prvoradým cieľom je klub v priebehu troch až piatich rokov zastabilizovať, aby tu mali hráči vytvorené zázemie, aby vedeli, že najbližších päť rokov tu môžu za takýchto podmienok športovať a odovzdávať výkony. Chceme, aby mladí hráči, ktorí si to zaslúžia a ktorí na to majú, mali vytvorené podmienky na kvalitný futbal. Našou ambíciou je, aby sa za tento klub nemuselo hanbiť ani mesto, ani občania, ale naopak, aby na vynovené štadióny chodili s radosťou,“ uviedol prezident FK Poprad Roman Dvorčák.

Vrátiť futbal do 80. rokov

Vrátiť popradský futbal do osemdesiatych rokov, kedy zažíval najväčšie obdobie svojej slávy a pamätá si plnú tribúnu, nadšených hráčov i fanúšikov, ale i vlastnú súťaž postavenú na svojich odchovancoch, je ďalším nemalým cieľom nového vedenia. Víziou klubu tak nie je skupovanie hráčov zo Slovenska, či zo zahraničia, ale systematická práca s mládežou, ktorá ak bude mať ambíciu hrať vo vyššej súťaži, klub zváži, či podmienky, ktoré im vytvára sú adekvátne a či vie hráčov posunúť ďalej. Cieľom je urobiť Poprad základňou mladých športovcov, ktorí sa venujú futbalu v podtatranskej oblasti a v oblasti Spiša.

„Dva roky sme robili na tom, aby vznikol oddiel, ktorý tu nebol. Teraz je realitou a myslím si, že je zložený z veľmi serióznych a kompetentných ľudí, takže podľa mňa sa futbal dostal na inú platformu a v Poprade ho čaká rozvoj,“ uvažuje tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

Desať až dvadsať sponzorov

A kým v minulosti sa sponzori do popradského futbalu nehrnuli, už teraz je ich istých desať až dvadsať. Podľa slov Dvorčáka je tomu tak preto, že klubu sa podarilo skĺbiť ciele a myšlienky s ďalšími ľuďmi, ktorí sú ochotní tento šport podporovať a venovať sa mu. A Poprad ako jedno z mála miest, ktoré vytvára podmienky pre to, aby mohla mládež športovať a rozvíjať sa, by podľa neho mohlo byť príkladom pre ostatné.

S podporou futbalu sa v našom meste začalo rekonštrukciou NTC a štadióna vo Veľkej, v ktorej sa bude pokračovať. Financie pre klub sú vyhradené i z mestského rozpočtu. Túto sezónu ide na podporu A-čka približne 100 tisíc € a pre mládež okolo 75 tisíc €. I podlžnosti voči hráčom budú v priebehu týždňa vyrovnané. Nové vedenie by tak malo začať s čistým kontom.

Primátor Popradu viceprezidentom klubu

„Ja som do toho vstúpil aj preto, lebo krstný otec mojich detí Janko Kováčik ma požiadal, aby som pomohol popradskému futbalu. Od hokeja som sa však neodklonil, ten vždy ostane v mojom srdci športom číslo jeden. Chceme podporovať mládež v našom meste, nie seniorský šport. A tak i ja budem podporovať mládežnícky futbal,“ povedal primátor mesta Poprad Anton Danko, ktorý do klubu, rovnako ako druhý viceprimátor Popradu Milan Baran, vstupuje ako fyzická osoba.

Prezidentom klubu na rok 2014 sa stal Roman Dvorčák, viceprezidentom pre A-čko Anton Danko a viceprezidentom pre mládež ostáva Pavol Šlosár. Deväťčlennú správnu radu tvoria Roman Dvorčák, Anton Danko, Pavol Šlosár a Peter Juščák, Ladislav Hrivko, Pavol Orság, Anton Živčák, Michal Nagy a Milan Baran. V trojčlennej dozornej rade budú sedieť Štefan Glevaňák ako jej predseda, Ján Lumtzer a Ján Tkáč.

.

Zmeny vo FK Poprad
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM