Pavol Krupka Šport

Popradský gymnastický klub GY-TA má 40 rokov

Pri príležitosti okrúhleho jubilea gymnastického klubu GY-TA sme sa boli pozrieť na športovo-tanečný program, ktorý si mladé gymnastky pripravili pre svojich rodičov. O histórii a súčasnosti popradskej gymnastiky sme sa tiež porozprávali s vedúcou klubu a trénerkou gymnastiky Júliou Mikšovskou.

Ilustračný obrázok k článku Popradský gymnastický klub GY-TA má 40 rokov
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Športová gymnastika detí a mládeže v Poprade jubiluje. Pred 40 rokmi bol založený dnešný športový klub GY-TA, ktorým za ten čas prešli stovky detí a o ktorý je v našom meste stále veľký záujem. Pvou trénerkou gymnastiky v telocvični dnešnej Základnej školy na Francisciho ulici bola popradská pedagogička Emília Wolfová.

Pre mnohé z dievčat sa gymnastická príprava stala dobrým odrazovým mostíkom pre iné športy, no predovšetkým im popri radosti z pohybu priniesla zmysel pre vytrvalosť, dôslednosť a disciplínu. Stala sa tak dôležitým vkladom do ich ďalšieho života bez ohľadu na osobné a profesijné zameranie.

Športový klub sa v priestoroch Základnej školy s MŠ na Dostojevského ulici venuje predovšetkým gymnastike detských a juniorských kategórií. Mladé športovkyne sa však pod vedením svojich tréneriek venujú aj tancu. Z obojstrannej náplne klubu vyplýva aj hojná a mnohokrát úspešná účasť jeho členiek na domácich a medzinárodných športových a tanečných súťažiach. Niektoré z nich popradský klub aj sám organizuje.

Verme, že popradskej gymnastike sa bude aj naďalej dariť a zanietenie gymnastiek a ich trénerov spolu so záujmom rodičov budú aj v budúcnosti prekonávať nedostatočné ekonomické zabezpečenie tohto športu na Slovensku

Popradský gymnastický klub GY-TA má 40 rokov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM