Peter Handzuš Rôzne

Popradský modelársky deň 2011

Organizátor a hlavný sponzor modelárskej výstavy PMD 2011, dva mesiace pred jej konaním s potešením konštatuje, že pripravovaný program svojou pestrosťou a zaujímavosťou presiahne všetky doteraz organizované podobné akcie na území SR.

Svoju účasť potvrdili významné modelárske kluby a jednotlivci zo Slovenska a Českej republiky, vrátane päťnásobného majstra Slovenska v lodnom modelárstve.

Návštevníci výstavy tak budú mať možnosť uvidieť na jednom mieste unikátnu kolekciu rádiom ovládaných modelov. Modelársky klub z Brna živo predvedie skoro 50 RC modelov nákladných áut, tankov a lodí. Modelársky klub zo Žiliny predvedie v bazéne pred halou mnohofunkčné modely námorných krížnikov vrátane imitácie súboja lodí. Veľkou atrakciou budú detailné RC modely ponoriek, ktoré sa budú realisticky správať na hladine aj pod ňou. Jednotlivci, špičkoví modelári, predvedú vlastnoručne postavené RC modely tankov, niektoré veľké vyše metra a ťažké vyše 30 kg. Unikátom bude model ľadoborca, dlhý dva metre a vážiaci 50 kg.

Divácky vďačná bude sekcia modelovej železnice, v rámci ktorej budú mať návštevníci možnosť uvidieť 10 metrov dlhé koľajisko modelárov z Bratislavy, ale aj viaceré menšie koľajiská modelárov z Popradu a okolia.

Deti budú mať možnosť vyskúšať si stavbu jednoduchých modelov lietadiel, domčekov a modelových krajiniek v pripravovaných tvorivých dielňach.

Pre mnohých návštevníkov PMD bude iste zaujímavé vidieť RC modely vrtuľníkov rôznych veľkostí a druhov. Lietanie s vrtuľníkom, alebo lietadlom, si budú môcť aj sami vyskúšať na špičkovom modelárskom leteckom simulátore.

Na základe už potvrdeného programu je možné konštatovať, že všetci priaznivci modelárstva sa majú na čo tešiť. Sobota 4. júna 2011, keď sa bude konať druhý Popradský modelársky deň (PMD 2011), bude bez preháňania celoslovenským sviatkom modelárstva.

Podrobný program PMD 2011 je k dispozícii na www.htmodel.sk

Spravodajský portál Poprad24 vás bude priebežne informovať o aktuálnom stave v príprave PMD 2011.

Foto: Ing. Ota Gerža

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM