Peter Handzuš Rôzne

Popradský modelársky deň už túto sobotu

Príďte sa pozrieť do Arény Poprad na najväčšiu modelársku akciu na Slovensku!

Firma HT model s partnermi pre vás pripravuje v rámci konania Popradského Modelárskeho Dňa 2011 nasledujúce aktivity:

Autodráha pre modely 1/32 K dispozícii bude analógová autodráha Scalextric pre voľné jazdenie. Záujemci o pretekanie si budú môcť pripraviť vlastné preteky, na okruhu bude k dispozícii časomiera. Súťažiť bude možné s vlastným, alebo požičaným autom. Prípadný záujem o organizáciu preteku je nutné ohlásiť vopred a dohodnúť detaily organizácie.

RC modely áut malých mierok 1/28, 1/18 a 1/16 K dispozícii bude originálny okruh Kyosho pre voľné jazdenie s autami malých mierok. Záujemci o pretekanie si budú môcť pripraviť vlastné preteky, na okruhu bude k dispozícii časomiera Robitronic (osobné čipy zapožičiame). Súťažiaci si môžu priniesť vlastné autá, ale budú aj autá na požičanie. Prípadný záujem o organizáciu preteku je nutné ohlásiť vopred a dohodnúť detaily organizácie.

RC modely áut elektro veľkých mierok 1/10 a 1/8, 2WD a 4WD Pripravený bude okruh s gumeným povrchom pre voľné jazdene a predvádzanie. Záujemci o pretekanie si budú môcť pripraviť vlastné preteky, na okruhu bude k dispozícii časomiera Robitronic (osobné čipy zapožičiame). Súťažiaci si môžu priniesť vlastné autá, ale budú aj autá na požičanie. Prípadný záujem o organizáciu preteku je nutné ohlásiť vopred a dohodnúť detaily organizácie.

**RC modely áut triedy Crawler, predvádzanie ** Pred Arénou Poprad sa nachádzajú plochy pokryté kameňmi rôznej veľkosti. V spolupráci s klubmi bude možné pripraviť predvádzací okruh pre modely áut do ťažkého terénu.

**RC modely áut veľkých mierok 1/8 a 1/5 ** Pred Arénou Poprad sa nachádza trávnatá plocha, na ktorej bude možné predvádzať modely veľkých mierok. Prineste svoj model s benzínovým motorom, urobme stretávku!

RC modely tankov Pripravený bude parkúr pre predvádzanie modelov tankov. Pripravené budú naše tanky, budete si môcť skúsiť ich ovládanie. Prineste aj svoj tank, urobme najväčšie stretnutie modelov tankov na Slovensku!

RC elektro vrtuľníky Celá jedna tretina haly (30 × 16 metrov) bude vyhradená pre letové ukážky vrtuľníkov. Naši piloti budú predvádzať vrtuľníky rôznych veľkostí a kategórií. Mierne pokročilí piloti, prineste svoj vrtuľník a vyskúšajte si lietanie v ideálnych podmienkach priestrannej haly. Majstri piloti, prídite sa predviesť, radi sa pozrieme na vaše umenie.

RC elektro lietadlá (slowflyer, micro) Letový priestor (30 × 16 metrov) bude k dispozícii aj pilotom, ktorí prinesú svoje halové lietadlá. Majstri piloti, prídite sa predviesť, radi sa pozrieme na vaše umenie.

RC lode Na ploche pred halou bude pripravený bazén pre predvádzanie lodí. Návštevníci si môžu priniesť vlastné lode, ale budú aj lode na požičanie – v prípade prestávok medzi jazdami vystavovateľov.

Výstava veľkých RC modelov Prineste svoj RC model na statickú výstavu. Na prvom PMD sa stretlo viac než 50 prekrásnych modelov.

Letecký simulátor Aj tento rok bude k dispozícii kvalitný letecký simulátor na veľkej obrazovke. Profíci sa budú môcť predviesť, začiatočníci vyskúšať.

Modelová železnica Tak ako na prvom PMD, aj tento rok príde firma Roco predvádzať pokročilé digitálne ovládanie modelových vláčikov. Bude sa stavať koľajisko a naši priatelia modelári prinesú ukázať svoje výtvory. Predvádzať budeme aj veľkú záhradnú železnicu.

Statické modely Keďže neplánujeme usporiadať klasickú súťaž plastových (papierových, drevených, kovových…) modelov, ale v prvom rade výstavu, vyhlasujeme len 4 veľmi jednoduché kategórie. Vecnými cenami bude odmenený jednotlivec (alebo klub), ktorý prinesie na výstavu najväčší počet modelov lietadiel / bojovej techniky / áut a motoriek / lodí.

Prezentácia pokročilých modelárskych postupov (Eduard) Naše pozvanie prijala známa česká firma Eduard, výrobca širokého sortimentu doplnkov k plastovým modelom. Vo svojej expozícii predvedie prácu a postupy použitia svojich výrobkov.

Tvorivé dielne Deti, ktoré si budú chcieť vyskúšať stavbu prvého modelu, budú mať možnosť postaviť si model zo stavebnice Revell a Airfix. Postavený model si budú môcť nechať. Upozornenie: Model musí byť postavený na mieste, nebude možné vziať si stavebnicu na „postavenie doma“.

Expozície klubov vojenskej histórie Tak ako na prvom PMD, aj teraz dostanú priestor pre predvedenie svojich zbierok viaceré kluby vojenskej histórie. Diváci sa majú na čo tešiť.

Na záver tombola Zlosovanie atraktívnych cien prebehne o 16.00. Ku každej vstupenke dostane návštevník aj tombolový lístok.

V tombole budú tieto ceny:

  1. Poukaz na víkendový pobyt v horskom hoteli Popradské Pleso (pre 2 osoby)
  2. RC auto Robbe Mini Rave EVO II 2,4GHz RTR
  3. RC tank Leopard 2 A6 RTR 1/24 (Robbe)
  4. RC tank Tiger RTR 1/24 (Robbe)
  5. Autodráha Scalextric Bond 007
  6. RC vrtuľník Robbe Nano Arrow RTF 2,4 GHz
  7. Náramkové hodinky Revell (venoval HT model)
  8. Hracia sada Warhammer 40.000: Assault on Black Reach (venoval Wargaming sro)
  9. Autodráhové modely áut Scalextric 3 ks
  10. RC auto Revell Audi R8
  11. Stavebnica lietadla An-2 (venoval MM model)
  12. Stavebnica lietadla Z-43 (venoval MM model)
  13. IR vrtuľník Revell Hornet
  14. IR vrtuľník Revell Hornet
  15. IR vrtuľník Revell Sparky
  16. IR vrtuľník Revell Sparky
  17. IR vrtuľník Revell Air Patrol
  18. IR vrtuľník Revell Air Patrol
  19. IR vrtuľník Revell Air Patrol
  20. IR vrtuľník Revell Air Patrol
  21. IR vrtuľník Revell Air Patrol
  22. Sada stavebníc Revell
  23. Sada stavebníc Revell
  24. Sada stavebníc Revell
  25. Sada stavebníc Airfix
  26. Sada stavebníc Airfix
  27. Darčeková sada Eduard
  28. Sada stavebníc Constructbox (venoval HT model)
  29. Sada stavebníc Constructbox (venoval HT model)
  30. Knihy s letecko – historickou tématikou HTmodel
  31. Stavebnica stanice Auhagen
  32. Stavebnica stanice Auhagen

Zdroj: htmodel.sk

Čítajte aj: http://www.poprad24.sk/clanky?… http://www.poprad24.sk/clanky?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM