Monika Vengrínová Rôzne

Popradský primátor sa v zahraničí nechal inšpirovať zaujímavou ideou: Budeme si robiť fotky pri takomto nápise?

Zo zahraničnej služobky si popradský primátor domov priniesol zaujímavú ideu. Tou sa Jozef Švagerko nechal inšpirovať po tom, ako sa sám za našimi hranicami odfotil pri niekoľko metrovom nápise. Dočkáme sa ho aj v Poprade?

Ilustračný obrázok k článku Popradský primátor sa v zahraničí nechal inšpirovať zaujímavou ideou: Budeme si robiť fotky pri takomto nápise?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Jozef Švagerko spolu s viceprimátorom Pavlom Gašperom navštívili poľské Zakopane. Dôvodom tejto cesty bola snaha zintenzívniť vzájomnú spoluprácu v regióne Tatier. Cesta k našim severným susedom priniesla i niekoľko zaujímavých nápadov. Aktuálne sa tak pracuje na prepojení webových sídel miest Poprad a Zakopané, kde budú navzájom zdieľané najmä kultúrne akcie.

Popradský primátor si však z návštevy Zakopaného priniesol aj zaujímavú inšpráciu. Počas služobky ho totiž oslovila idea vytvorenia akéhosi nápisu „Poprad“, pri ktorom by si návštevníci nášho mesta mali možnosť spraviť spomienkovú fotografiu.

Pri tabuli „Zakopané“ sa odfotil i samotný popradský primátor spoločne s primátorom mesta Zakopane Leszekom Dorulom, ktorý delegáciu prijal. Prvé vzájomné stretnutie prvých mužov oboch miest sa nieslo v konštruktívnej atmosfére. Iniciatívu primátora Popradu jeho poľský kolega privítal.

„Veľmi sa teším, že sa vrátime k spolupráci. Sme predsa susedmi a susedia by mali spolupracovať pre dobro oboch strán a dobro toho, čo nás spája, teda Vysokých Tatier. Verím, že návrat k spolupráci bude pre nás a pre obyvateľov našich miest spoločným úspechom,“ uviedol primátor mesta Zakopane Leszek Dorula.

„Myslím, že je to dobrá vec, ku ktorej by sme sa mali vrátiť. Máme si navzájom čo ponúknuť, takže je dôležité opäť začať spolupracovať. Som si istý, že vzápätí prídu nové nápady a nové myšlienky, ktoré posunú vzájomnú spoluprácu na ešte vyššiu úroveň,“ doplnil Švagerko s vierou, že turisti zo Zakopaného budú chodiť k nám do Popradu a spoznávať našu kultúru.

Spolupráca Popradu a Zakopaneho by sa mala sústreďovať predovšetkým na oblasti cestovného ruchu, kultúry a regionálneho rozvoja. Profitovať by z nej tak mali nielen návštevníci oboch miest, ale aj ich obyvatelia. Základ spolupráce Popradu a Zakopaneho položila Deklarácia o spolupráci, ktorú predstavitelia Popradu, Zakopaneho a Vysokých Tatier podpísali už v roku 2003. Zatiaľ najúspešnejším spoločným projektom tejto spolupráce je Tatranská lyžiarska liga.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM