Martin Sýkora Futbal

Popradský stroj sa zasekol: Futbalisti nestrelili gól ani Trebišovu!

Popradskí futbalisti po sérii víťazstiev stratili gólovú fazónu. V boji o dôležité body do druholigovej tabuľky doma len remizovali s Trebišovom po bezgólovom boji..

Ilustračný obrázok k článku Popradský stroj sa zasekol: Futbalisti nestrelili gól ani Trebišovu!
Foto: Peter Handzuš

Do konca druholigovej súťaže ostáva už iba 5 kôl. FK Poprad začal jar parádne, keď potiahol víťaznú sériu. Potom sa však podtatranský stroj zasekol. Ostatné dva majstrovské zápasy našim chlapcom nevyšli. Po prehre v Liptovskom Mikuláši (0:1) nasledovala identická prehra aj na bratislavskom Interi. Pred súbojom s Trebišovom boli papierové predpoklady na strane hostiteľov v popradskom Národnom tréningovom centre. Roztrhali ich však výkonom o život hrajúci hostia, ktorí nedovolili Popradu oplatiť im prehru z jesene v pomere 2:3.

FK vyvodí dôsledky

Popradčania výkonom rozhodne nepresvedčili. Počas 90-tich minút ťažko hľadali ofenzívny kľúč do trebišovského defenzívneho zámku, s čím rozhodne nebola spokojná domáca striedačka. „S výsledkom, ani s predvedeným výkonom nemôžeme byť spokojní. Prepadli sme dnes na celej čiare. Je to jedno veľké sklamanie,„ povedal po zápase asistent trénera FK Poprad Mikuláš Dvorožňák. Z jarnej letargie podtatranských futbalistov nevytrhla ani posledná 20-minútovka, v ktorej si domáci vypracovali viacero príležitostí. "Hráči neboli dôrazní, od začiatku zápasu mi chýbala vôľa po víťazstve. Posledných 20 minút sme súpera pritlačili, ale intenzita v súbojoch a dôraz v zakončení neprichádzali, rovnako ako finálne prihrávky. Zanalyzujeme si to a vyvodíme ďalšie dôsledky,“ dodal Dvorožňák.

FK Poprad - Slavoj Trebišov 0:0
31
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Spokojní hostia

Na druhej strane ihriska vládla po bezgólovom stretnutí spokojnosť. Defenzívna taktika Trebišova slávila úspech. „S bodom sme veľmi spokojní. Hru neviem hodnotiť, lebo sme dnes vsadili na kartu defenzívy. Očakávali sme, že Poprad nás dobyje, no nedobyl,“ konštatoval tréner Trebišova Karol Kisel. Niekdajšiemu slovenskému reprezentantovi sa nepozdával popradský trávnik, o ktorý sa delia Podtatranci s Prešovom. „Sme sklamaní z ihriska, je to národné centrum, ale lopta strašne odskakuje. Pre nás je tento bod v danej situácii zlatý. Poprad som v tomto zápase považoval za veľkého favorita a nám sa tu podarilo získať bod,“ doplnil Kisel.

FK Poprad – Slavoj Trebišov 0:0
Rozhodoval: Ježík, ŽK: Kukoľ (Poprad), 355 divákov

Tatranských orlov na druhej priečke vystriedala Skalica. FK Poprad bude pokračovať v domácej sérii dvomi zápasmi – s KFC Komárno a AFC Nové Mesto nad Váhom.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM