Webnoviny - Krimi

Popradský sudca dostal za zbrane a drogy rok podmienečne

Popradskému sudcovi Miroslavovi R. vymeral žilinský okresný súd za nedovolené ozbrojovanie a prechovávanie drog jeden rok podmienečne.

Ilustračné foto SITA, APŽILINA 23. mája (WEBNOVINY) – Miroslav R. sa proti rozsudku môže ešte odvolať, prokurátor odvolanie už avizoval, žiada prísnejší trest. V takmer jedenásť rokov sa ťahajúcom procese žilinský okresný súd už dvakrát rozhodol o vine obžalovaného, no na rozdiel od dnešného trestu ho vtedy odsúdil na rok nepodmienečne. Proti obidvom rozhodnutiam sa popradský sudca odvolal, žilinský krajský súd jeho námietkam vyhovel a vrátil celý proces späť na okresný súd. Keďže prokurátor už pri vynesení rozsudku súdu oznámil, že obžaloba sa odvolá, aj tretíkrát padne rozhodnutie o právoplatnosti či zrušení rozsudku na Krajskom súde v Žiline. Obžalovaný Miroslav R. sa na dnešnom pojednávaní v Žiline nezúčastnil.

V aute popradského sudcu našla policajná hliadka v júli 1999 pri cestnej kontrole v Košiciach 18 skladačiek so 16,8 gramu päťdesiatpercen­tného kokaínu a nelegálne držanú podomácky upravovanú guľovú zbraň so štyrmi nábojmi. Miroslav R. sa cíti byť nevinný. Ako už uviedol na predchádzajúcich pojednávaniach, nanajvýš sa mohol dopustiť trestného činu nadržiavania a neoznámenia trestného činu. Odmietol sa však vyjadriť, odkiaľ drogy aj nelegálnu zbraň získal. Priznal len, že to bolo v obytnom dome na Tokajskej ulici v Košiciach, kde bol vtedy ubytovaný jeho syn, študent právnickej fakulty.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM