Martin Sýkora Samospráva

Popradský unikát: Školáci budú súťažiť na sánkarskom trenažéri reprezentantov

Športová olympiáda mesta Poprad (ŠOMP) sa tento rok uskutoční 1. a 2. februára. Novinkou je, že do olympiády bolo zaradené aj sánkovanie. Deti využijú trenažér.

Ilustračný obrázok k článku Popradský unikát: Školáci budú súťažiť na sánkarskom trenažéri reprezentantov
Zdroj: TASR

Sánkovanie novým prvkom

22. pokračovanie olympiády bude v rámci celého Slovenska unikátne. „Podarilo sa nám dohodnúť so Slovenským zväzom sánkarov a deti tak dostanú príležitosť zasúťažiť si v ľadovom koryte sánkarského trenažéra v Starom Smokovci. Ide o jediné zariadenie svojho druhu na Slovensku, čo zároveň znamená, že Poprad je jediným mestom republiky, ktoré pre svoje deti takéto súťaže organizuje,“ informoval referent mládeže a športu a zároveň koordinátor Športovej olympiády mesta Peter Procházka.

V Poprade funguje súčasný športový model olympiády od roku 2008. „Olympiáda je vo svete všeobecne overená značka. Tá popradská pozostáva zo zimnej a letnej časti, pričom jej leitmotívom je, aby sa naše deti čo najviac hýbali. Balík športov sa v zimnej časti rozširuje zo šesť na sedem. Myslím, že i v komplexnosti a zabezpečení chodu celej Športovej olympiády sme slovenská špička. Aj touto cestou sa preto chcem poďakovať za spoluprácu všetkým partnerom, bez ktorých by organizácia ŠOMP možná nebola,“ doplnil Procházka.

V minulom roku sa do olympiády zapojilo štrnásť základných škôl v meste. Jej zimnej časti sa pritom zúčastnilo vyše päťsto detí.

Zdroj: TASR

Program ŠOMP

1. február 2017 (čas, miesto, spoluorganizátor)

  • bowling (od 8,30 h.; bowlingové centrum v ZOC MAX; ZŠ s MŠ Francisciho a BK Citybowling Poprad)
  • sánkovanie (od 9,45 h.; Sánkarský štartovací trenažér v Starom Smokovci; ZŠ s MŠ Matejovce, Sánkarský klub Matejovce, Slovenský zväz sánkarov)
  • rýchlokorčuľovanie – short track (od 10,00 h.; Zimný štadión mesta Poprad, ZŠ s MŠ Spišská Sobota)

2. február 2017

  • beh na lyžiach (od 10,00 h.; Snowpark Lučivná; ZŠ s MŠ Jarná)
  • lyžovanie a snowboard obrovský slalom (od 10,00 h.; Snowpark Lučivná; ZŠ s MŠ Tajovského, CVČ Poprad)

Foto: Ilustračné

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM