Monika Vengrínová Rôzne

Popradský útulok stále praská vo švíkoch. 47 psíkov hľadá nový domov

Mestský útulok pre túlavých psov Poprad znova otvoril svoje brány, aby pomohol nájsť domov svojim chlpatým obyvateľom. Aktuálne tu na nového pána čaká 47 nemých tvárí vrátane dvoch šteniatok.

Ilustračný obrázok k článku Popradský útulok stále praská vo švíkoch. 47 psíkov hľadá nový domov
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Mnohé psy sú v útulku viac, ako rok

Kapacita útulku je tridsať stredne veľkých psov, čo znamená minimálne sedemnásť havkáčov nadstav. Okrem väčších psíkov, ktoré majú viac, ako rok, sa v útulku nachádzajú aj dve malé šteniatka, ktoré najviac potrebujú tieto priestory opustiť.

„Mnoho psíkov tu máme aj viac, ako rok. Pritom sú to strašne milé psy vhodné ako k deťom, tak aj k starým ľuďom, či už do bytu alebo do domu. Akosi len nemajú šťastie, aby si ich niekto vybral,“ uvažuje prevádzkovateľka útulku Stanislava Vnenčáková a dodáva, že všetky dospelé psy v útulku sú očkované a čipované.

Pomôcť môžete okrem adopcie i potravou, dekami, či venčením

Ak teda túžite po vernom priateľovi a chcete dať domov opustenému psíkovi, stačí prísť do útulku a vybrať si. Vyhliadnutého štvornohého spoločníka môžete prísť navštíviť viackrát, vyvenčiť ho, zistiť, či si navzájom sadnete a ak sa preňho naozaj rozhodnete, stačí poskytnúť svoje osobné údaje a zaplatiť adopčný poplatok vo výške zhruba 35 eur. „Tento poplatok vyberáme preto, lebo to, čo je zadarmo si nikto neváži. Toto je aspoň aké také zabezpečenie toho, že človek si premyslel, či psa naozaj chce,“ hovorí Vnenčáková.

V prípade však, že psíka si adoptovať z akýchkoľvek dôvodov nechcete, pomôcť môžete aj inak. Chlpáčom urobíte radosť granulkami, či inými dobrotami, prevádzkovateľom útulku pomôžu i rôzne pomôcky ako vodítka, obojky, či kefy, ktorých je tu veľká spotreba. Momentálne sa tiež robí zbierka pred zimou, v rámci ktorej môžete priniesť staré koberce, teplé deky, či slamu na zateplenie búd, aby psy prežili aj tie najtuhšie zimy bez ujmy.

Psíky tiež potešíte, keď ich prídete do útulku vyvenčiť. Môžete tak urobiť každý pracovný deň od pol deviatej do pol jedenástej dopoludnia a od druhej do štvrtej popoludní.

útulok Poprad 2013
28
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM