Martin Sýkora Futbal

Popradský výbuch v Šamoríne: Futbalisti prehrali na dolniakoch rozdielom triedy

Popradskí futbalisti nenadviazali na dobré výkony z ostatných ligových zápasov. Kto očakával na trávniku predposledného Šamorína plný bodový zisk, musel byť sklamaný.

Ilustračný obrázok k článku Popradský výbuch v Šamoríne: Futbalisti prehrali na dolniakoch rozdielom triedy
Foto: Peter Handzuš

Najlepším hráčom modro-bielych bol napriek trom inkasovaným gólom brankár Ján Malec. Ten podržal svoje mužstvo pri viacerých tutovkách s chuťou hrajúcich domácich. Úvodného gólu sa dočkali Šamorínčania v 28. minúte po presnej hlavičke Brazílčana Neta. Hostia veľa šancí nemali, za zmienku stoja iba strela Kukoľa, ktorú domáci gólman Rožník vytlačil na rohový kop, nebezpečná hlavička Šuľu a hlavičkové zakončenie Šestáka tesne vedľa domácej brány. Domáci rozhodli o svojom zaslúženom triumfe v záverečnej štvrťhodine. V 75. minúte sa pekne uvoľnil Vávra a s prehľadom zakončil, o päť minút na to dokončil skazu hostí striedajúci Fuják, ktorý sa presadil z priameho kopu. V závere mohol streliť aspoň čestný úspech Popradu Kukoľ, ale sám pred domácim brankárom nechal vyniknúť Rožníka.

„Neviem, čo na to povedať. Myslím si, že máme najlepšiu obranu v lige. Je ale lepšie dostať tri góly v jednom stretnutí ako prehrať tri zápasy 1:0,“ hodnotil zápas pre FK Poprad Duje Medak. „V prvom polčase sme ako celé mužstvo nepodali dobrý výkon. Súper nás prehral prakticky vo všetkom. Dokázali sme si prihrať iba medzi stopérmi. Chýbal nám pohyb, ponuka, agresivita v súbojoch a strašne sme prepadávali. V druhom polčase sme sa snažili to zjednodušiť, ísť do väčšieho rizika. Mali sme nejaké šance, ale domáci ich mali ešte viac. Za túto prehru môžeme viniť len sami seba,“ dodal útočník Popradu Daniel Dubec

Domáci nastúpili v základnej zostave s piatimi futbalistami z Brazílie a ich rýchlosť, hravosť a chuť po víťazstve na Podtatrancov platili. „Nikdy sa nepozerám na tabuľku, vždy sa sústredíme iba na najbližší zápas. Máme úplne nový tím, veľa mladých hráčov. Aj preto sa naše výkony menia každé jedno stretnutie. Potrebujeme to stabilizovať. V tomto zápase to bolo lepšie. Poprad je veľmi dobré mužstvo. Vedeli sme, že majú silných útočníkov. Preto sme trochu pozmenili našu hru. Naši hráči dodržali stanovenú taktiku, výkon celého mužstva bol oveľa solídnejší ako napríklad v predošlom zápase,“ povedal pre stránku FK Poprad o fínsky tréner FC ŠTK Fluminense Šamorín Mika Lönnström, ktorý má v kádri až deväť Brazílčanov.

Foto: Peter Handzuš

FC ŠTK 1914 Fluminese Šamorín – FK Poprad 3:0 (1:0)
Góly: 28. Neto, 75. Vávra, 80. Fuják. Rozhodoval: Somoláni, ŽK: Pančík, Juliao, Dos Santos – Kukoľ, Holiš, Hatok, Medak. 250 divákov.

FC ŠTK 1914 Fluminese Šamorín: Rožník – Štrbák, Soares, Pančík (68. Vávra), Neto, Carvalho, Horváth, Juliao (76. Fuják), Pončák, Dos Santos (81. Ozogány), Šmehyl
FK Poprad: Malec – Šuľa (76. Horodník), Hric, Palša, Hatok, Medak, Kopúnek, Jančo (46. Maťaš), Kúkoľ, Šesták, Holiš (46. Dubec)

Foto: Ilustračné

Zdroj: FK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM