Martin Sýkora Správy

Popradských dorasteneckých hokejových majstrov prišiel podporiť prezident SR: Mladí chlapci boli prekvapení

Prezident Andrej Kiska si našiel čas, aby svojim rodákom poblahoželal k historickému úspechu. Hokejisti si návštevu veľmi chvália a oceňujú.

Ilustračný obrázok k článku Popradských dorasteneckých hokejových majstrov prišiel podporiť prezident SR: Mladí chlapci boli prekvapení
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Andrej Kiska – Popradčan, ktorý sa stal prezidentom, sledoval hokejové nádeje a historický titul ním neostal nepovšimnutý. „Pre Poprad je to úžasný úspech. Po prvýkrát po osamostatnení Slovenska dosiahli popradskí dorastenci tento úspech. Poprad vždy žil hokejom. Chalanom držím palce, aby z nich vyrástli dobrí hokejisti, ktorí budú výborne reprezentovať našu krajinu,“ povedal slovenský prezident.

Nejednému z nádejných hokejistov sa pri stretnutí s hlavou štátu roztriasli ruky. Sláva totiž už pomaly utíchla a v kabíne evidentne takúto luxusnú návštevu nečakali, ale veľmi si ju pochvaľovali. „Je to od neho pekné a zároveň pre nás je to motivácia. Pán prezident chce, aby sme sa presadili aj ďalej,“ rozhovoril sa jeden z majstrov – Rastislav Václav. „Máme sa uplatniť aj v seniorskom hokeji. Stretnutie s prezidentom je motiváciou pre každého chalana. Budeme si to pamätať do konca života,“ poznamenal ďalší z popradských majstrovských talentov Peter Bjalončík.

Návštevu ocenil aj tréner slovenských ligových víťazov Vladimír Turan, ktorý vie, že tento moment bude naberať na hodnote postupom dní a mesiacov. „Tak ako sme získali titul, bude aj návšteva prezidenta docenená až časom. Andrej Kiska nám príjemne prekvapil,“ konštatoval popradský kouč.

So začínajúcimi sa majstrovstvami sveta naberá hokejová horúčka na obrátkach. A pravidelne jej podlieha aj slovenská hlava štátu. „Začnem tradične fandiť pri televízore. Vnútorne zápasy našich chlapcov vždy intenzívne prežívam – niekedy viac ako politiku,“ dodal s úsmevom Andrej Kiska.

Prezident Andrej Kiska sa stretol s dorastencami HK ŠKP Poprad
38
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM