Peter Handzuš Hokej

Popradu to proti Zvolenu ide

V 26. kole Tipsport extraligy padlo v Poprade desať gólov.

HC AutoFinance Poprad – HKM Zvolen 6:4 (3:2, 2:0, 1:2)

Góly: 9. Kuľha, 12. a 22. Kroták, 18. a 44. Rapáč, 32. Koskinen – 3. Baláž, 19. Trochta, 42. Slovák, 49. Škvaridlo. Rozhodovali: Lokšík – Stano, Rovenský, vylúčení: 7:7 na 2 min., navyše Vantroba (Zvolen) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 1587 divákov.

V úvodnej tretine sa roztrhlo vrece s gólmi, keď brankári svoje tímy príliš nepodržali. Ako prvý trafil do čierneho hosťujúci Baláž, ktorý v presilovke šikovne tečoval strelu Juríka. V početnej výhode odpovedal vyrovnaním v 9. minúte Kuľha, ktorého ľahká strela od modrej si našla cestu do siete. V 12. minúte vysunul Vaic Krotáka, ktorý prekorčuľoval hosťujúcich obrancov a blafákom vycvičil Škrečka – 2:1. Dve minúty pred koncom sa presadil individuálne aj Rapáč, keď si spoza bránky nakorčuľoval pred Škrečka a zasunul – 3:1. Zvolenčania však dokázali kontrovať ešte do prestávky, keď Melicherčíkov vyrazený puk doťukol za čiaru Trochta.

Pokoj na popradské hokejky priniesol výborne hrajúci Kroták v 22. minúte, keď po umiestnenou strelou zavesil do vinkla. Popradčania hrali v pohode, dobre kombinovali a ľahko si vytvárali ďalšie strelecké príležitosti. Z nich vyplynul aj piaty gól z hokejky Koskinena, ktorý doťukol gólovú strelu Kuľhu smerujúcu za bránkovú čiaru.

Ľahkovážny vstup domácich do záverečnej časti rýchlo potrestal gólom v presilovke Slovák a vykresal pre hostí iskierku nádeje. Tú však zahasil gólom Rapáč, ktorý na dva krát obstrelil Sáblika a zvýšil opäť na rozdiel troch gólov. V 48. minúte však neistý Melicherčík pustil za chrbát nahodený puk od modrej z hokejky Škvaridla a Zvolen bol opäť v hre. Záver zápasu však gradáciu tempa nepriniesol. Bol paradoxne poznačený rozčarovaním, keď po množstve tvrdých zákrokov na hranici fair-play ostávali hráči ležať na ľade. Rozhodca Lokšík nechal tieto zákroky nepotrestané, začo si viac krát vyslúžil piskot popradských tribún.

Róbert Spišák, asistent trénera Popradu: „Sme spokojní s výsledkom. Dôležité bolo, že súperov prvý gól nás nepribrzdil. Naopak, nakopol nás, otočili sme výsledok a dostáli sa do vedenia. Mrzí nás jedine zdramatizovanie stretnutia v závere. Víťazstvo však bolo jasné v náš prospech.“

Jozef Škrak, tréner Zvolena: „Do zápasu sme vstúpili dobre a viedli sme 1:0. Domáci však boli rýchlejší a priamočiarejší smerom dopredu a dokázali otočiť vývoj stretnutia. Striedali sme slabšie momenty s lepšími. Domáci nás prevýšili najmä v dôraze pred našou bránou. Diváci si určite prišli na svoje, pretože padlo veľa gólov, ale ich pomer nás určite neteší.“

Text: TASR Foto: mediaportal.biz Video: Poprad24

Popradu to proti Zvolenu ide
1
Galéria
pp-zv
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM