Správy

Poslal mail, že končí: Riaditeľ Národného ústavu tuberkulózy už ODSTÚPIL z funkcie

Odstúpenie riaditeľa žiadalo v petícii viac ako 90 percent zo 430 zamestnancov ústavu, ktorým sa nepozdávala jeho komunikácia. A nezískal si ich dôveru.

Ilustračný obrázok k článku Poslal mail, že končí: Riaditeľ Národného ústavu tuberkulózy už ODSTÚPIL z funkcie
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Novovymenovaný riaditeľ Národného ústavu tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch Lukáš Kokorák odstúpil z funkcie. Pre TASR to potvrdil primár kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny ústavu Peter Šterbák.

„Ráno nám poslal oficiálny mail, že dnešným dňom končí a dočasné poverenie dostal Slavko Rodák, ktorý bol pred ním riaditeľom. Myslím si, že správne zvážil situáciu, pretože vysoko prevažovali jeho ambície nad jeho schopnosťami,“ uviedol Šterbák, ktorý odstúpenie Kokoráka vníma pozitívne.

Nastúpil len nedávno

Ministerstvo zdravotníctva SR sa k situácii v ústave vyjadrí v piatok 21. októbra, po stretnutí vedenia rezortu so zamestnancami, potvrdili pre TASR z komunikačného odboru.

Odstúpenie riaditeľa žiadalo v petícii viac ako 90 percent zo 430 zamestnancov ústavu, ktorým sa podľa Šterbáka nepozdávala komunikácia riaditeľa, nezískal si ich dôveru a nepovažovali ho za dostatočne skúseného manažéra.

Kokorák na svoj post nastúpil 7. októbra po tom, ako uspel vo výberovom konaní ministerstva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM