Peter Handzuš Rôzne

Poslanci budú na MsZ rozhodovať aj o tréningovej hale

15. februára sa stretnú poslanci MsZ mesta Poprad na svojom riadnom zasadaní. Program MsZ obsahuje štyridsať bodov. Vybrali sme pre vás témy, o ktorých sa bude v našom meste asi viac hovoriť.

Dotácie pre športové kluby

Žiadosti o dotácie predložilo šesť športových klubov. Mesto Poprad sa rozhodlo podporovať zabezpečenie mládežníckej činnosti v športoch hokej, futbal a basketbal.

Ktoré kluby dostnú od mesta tento rok dotáciu?

Mestské karty

Mesto Poprad má záujem na tom, aby Popradčania pri úhradách cestovného v MHD v čo najväčšom počte využívali mestské karty. Doteraz bolo vystavených a aktivovaných celkom 9 549 kariet. MsZ zrejme schváli financovanie ďalších 5 000 kusov.

Zmeny v parkovaní na území mesta Poprad

Mesto sa rozdelí na 4 zóny: Zóna 1– centrum, Zóna 2 – širšie centrum, Zóna 3 – časti mesta Veľká, Spišská Sobota a sídl. Západ a Zóna 4 – pre dočasné parkovanie vozidiel v blízkosti nemocnice. Výška úhrady za dočasné parkovanie je odstupňovaná a je stanovená pre každú zónu individuálne. Platbu za parkovanie v jednotlivých časových intervaloch je možné uskutočniť priamo v bezobslužnom automatizovanom parkovacom systéme so závorami, v predajných parkovacích automatoch alebo mobilným telefónom cez SMS službu. Zároveň je ponúkaná možnosť zakúpenia celoročných parkovacích kariet.

Tréningová hokejová hala

Na základe negatívnej odozvy od obyvateľov sídliska JUH III a médií, po vyhodnotení pripomienok bol proces čiastkovej zmeny zastavený. Momentálne je v rukách poslancov MsZ to, kde a či vôbec bude tréningová hala postavená. Ak hala nebude stáť do 30. 6. 2012, bude to dôvod na ukončenie zmluvy medzi mestom Poprad a klubom HC LEV Poprad.

Bolo by múdre nechať padnúť zmluvu s klubom KHL kvôli tomu, že sa Popradčania nevedia dohodnúť na tom, kde má HC LEV halu postaviť?

Informácie sme čerpali z materiálov na MsZ publikovaných na oficiálnej stránke mesta Poprad.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM