Peter Handzuš Rôzne

Poslanci MsZ schválili výmenu kompresora na zimnom štadióne

Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Poprade dnes na svojom mimoriadnom zasadnutí schválili finančné prostriedky na zakúpenie nového chladiaceho systému na zimnom štadióne. Je to z dôvodu mimoriadnej situácie, keďže ľad nespĺňa požadovanú kvalit

Na štadióne zistili, že kompresor SAB 109 L v chladiacej jednotke K3 je nefunkčný, čo spôsobuje nedostatočné chladenie ľadu. Aby sa zabezpečil kvalitný priebeh súťaží slovenskej Tipsport Extraligy a Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), je nevyhnutné nefunkčný kompresor vymeniť. Predpokladaný výdavok je vo výške 21.000 eur. Poslanci na tento účel schválili presun bežných výdavkov určených na dotácie v oblasti kultúry, športu a sociálnych služieb.

Technicko-organizačný manažér HC Lev Poprad Marián Barilla uviedol, že nekvalitný ľad im vytýkala inšpekcia už počas prípravného zápasu s Banskou Bystricou. Do prvého zápasu, ktorý by mali „Levy“ odohrať v pondelok 12. septembra s Metalurgom Magnitogorsk, by mal byť pokazený kompresor opravený.

Poslanci tiež schválili ďalšie stavebné úpravy na zimnom štadióne pre potreby účinkovania HC Lev Poprad v KHL. Stavebné úpravy budú v hodnote viac ako 60.000 eur a po ich zrealizovaní a kolaudácii sa stanú majetkom mesta Poprad za jedno euro. HC Lev Poprad plánuje za spomínanú sumu upraviť VIP vstup na štadión a vytvoriť tzv. family room.

Poslanci si okrem toho na začiatku mimoriadneho zastupiteľstva minútou ticha uctili pamiatku obetí stredajšej leteckej tragédie v Jaroslavli.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM