Martin Sýkora Samospráva

Poslanci odsúhlasili projekt Skatepark: Mládež sa dočká po dlhých rokoch

Po zrušení skateparku pri jednom z popradských obchodných centier, sa vedenie Popradu zaviazalo, že podobný areál skaterom vybuduje. Stále však nestojí.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci odsúhlasili projekt Skatepark: Mládež sa dočká po dlhých rokoch
Zdroj: TASR

Priaznivci dosky na kolieskach môžu mať aspoň čiastočnú radosť. Popradské mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo návrh, na základe ktorého radnica vie, kde bude tzv. skatepark stáť.

Umiestnenie parku schválené

Na úrovni vedenia mesta bola odsúhlasená lokalita pre umiestnenie športového zariadenia – skateparku, čo umožňuje začať projektové práce na konkrétnom pozemku. Pri projektovaní bude využitá aj spracovaná projektová dokumentácia, ktorá bola uvažovaná v inej lokalite. „Preto aj výška finančných prostriedkov neuvažuje s 100% cenou za projektové práce, ale len čiastkou na dopracovanie pôvodnej dokumentácie. Bude oslovený pôvodný projektant na dopracovanie projektu,“ píše sa v dôvodovej správe.

PREČÍTAJTE SI AJ: Skatepark v Poprade stále chýba: Mesto plánuje, skateri čakajú

Pri výstavbe budú aj skateri

Skatepark – jedná sa o športové zariadenie, účelom ktorého je zabezpečenie voľnočasového vyžitia mladých ľudí. Poslanec Milan Baran pri výstavbe počíta nielen doskami a kolieskami.

„Uvažujme nad multifunkčným ihriskom, aby sa tam dali robiť aj štyri športy,“ vysvetlil Baran.

Pri výstavbe a prácach budú prítomní aj skateri, pre ktorých je primárne areál určený. „Dohodli sme sa so skatermi, s ktorými sa bude úzko spolupracovať pri výstavbe parku tak, aby to bolo moderné a bezpečné miesto,“ vysvetlil viceprimátor Pavol Gašper. Mestskému zastupiteľstvo mesta Poprad schválilo doplnenie vecnej náplne a finančného zabezpečenia pre projektovú dokumentáciu uvedenej stavby.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM