Peter Handzuš Rôzne

Poslanci predali futbalový štadión. 3. liga neistá

AKTUALIZOVANÉ: Futbalový štadión prechádza do rúk Slovenského futbalového zväzu. Počas rekonštrukcie bude musieť hrať FK Poprad svoje zápasy na inom štadióne. Zatiaľ sa však nevie kde. Aby sa 3. liga mohla hrať vo Veľkej, musí sa štadión zrekonštruov

Po tom, čo Jan Telenský vrátil prenajatý štadión mestu, ho dnes poslanci predali SFZ. Zámery so štadiónom sú jasné. Má tu vyrásť Národné tréningové centrum, aby sa slovenský futbal na reprezentačnej úrovni propagoval po celom Slovensku a nie len v Bratislave a jej priľahlom okolí.

Medzi ďalšie ciele vybudovania NTC patrí vybudovanie futbalového štadióna, ktorý by spĺňal podmienky pre kategóriu 3 v zmysle kategorizácie UEFA tak, aby bolo možné využiť futbalový štadión na organizáciu zápasov reprezentácií SR vo všetkých vekových kategóriách vrátane „A“ mužstva.

Vybudujú sa tu tak tréningové podmienky pre slovenských futbalových reprezentantov vo všetkých vekových kategóriách počas zrazov reprezentačných družstiev a centrum sa bude využívať na sústredenia a zápasy klubov zo Slovenska i zahraničia.

[color=#cc0000]­[size=14]Zria­denie vecného bremena[/size][/co­lor]

Podmienkou predaja futbalového štadióna je vecné bremeno, teda podmienky, za akých bude zmluva o predaji platiť.

SFZ bude musieť po celý čas achovať účelové určenie predmetných nehnuteľností na telovýchovu a šport a bude musieť strpieť bezodplatné užívanie predmetných nehnuteľností Mestom Poprad a Futbalovým klubom Poprad v rozsahu vymedzenom v zmluve o zriadení vecného bremena a to nasledovne:

  1. Poskytnutie predmetných nehnuteľností jeden krát ročne na usporiadanie kultúrnych, športových a iných podujatí organizovaných mestom Poprad.
  2. Poskytnutie infraštruktúry­futbalového štadióna (hracia plocha, tréningové ihrisko, šatne a ďalšie nevyhnutné priestory) Futbalovému klubu Poprad na všetky súťažné zápasy počas sezóny, na jeden prípravný zápas pred danou časťou sezóny na hlavnej hracej ploche, na jednu tréningovú jednotku týždenne počas prípravného ako aj súťažného obdobia na tréningovom ihrisku, prípadne so súhlasom SFZ aj na hlavnej hracej ploche.

Kúpna cena 457 680,88 € a odplata za zriadenie vecného bremena sa vzájomne započítajú.

[color=#cc0000]­[size=14]3. liga v Poprade – Veľkej je zatiaľ neistá[/size][/co­lor]

SFZ by mal bezodkladne po prevode stadióna začať s jeho rekonštrukciou. FK Poprad tak príde o možnosť hrať ligové zápasy na tomto štadióne. 3. liga sa bude musieť presťahovať na štadión do Veľkej. Tam sú však nevyhovujúce podmienky a tak musí mesto zainvestovať do rekonštrukcie šatní, resp. výstavby nových.

[color=#ff0000]Do času, kým sa opraví velický štadión tak, aby sa na ňom mohli hrať zápasy 3. ligy, musí si klub nájsť iné vhodné hrisko. Na zastupiteľstve sa hovorilo o ploche v Strážach či dokonca o štadióne vo Svite.[/color]

Domáce zápasy FK Poprad by sa mali znova hrať na veľkom štadióne po jeho prvej rekonštrukcii, teda na novom trávniku a pod novými svetlami.

Rozpočet a harmonogram prác na NTC nájdete [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.131808_NTC-v-Poprade-opat-realnejsie:-Zaplati-ho-UEFA]TU![/link]

Poprad24 Foto: mediaportal, Peter Handzuš Video: Peter Handzuš

Poslanci predali futbalový štadión. 3. liga neistá
1
Galéria
stadion
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM