Peter Handzuš Rôzne

Poslanci schválili dotácie pre šport. S podmienkami

Poslanci schválili dotácie pre futbal a hokej. Podmienkou ich poskytnutia je však zvolanie najvyššých orgánov združenia klubov a zodpovedajúceho zastúpenia mesta v kontrolných a riadiacich orgánoch klubov.

11:15 Poslanci schválili dotáciu 50 tisíc eur pre HK Poprad a 20 tisíc eur pre FK Poprad. Primátor Danko požiadal poslancov, aby podmienkou poskytnutia dotácie pre kluby bolo zvolanie najvyššých orgánov združenia klubov a zodpovedajúceho zastúpenia mesta v kontrolných a riadiacich orgánoch klubov.

11:00 Mestské zastupiteľstvo mesta Poprad berie na vedomie informácie o možnosti získania finančnej podpory zo štátneho rozpočtu vo výške 1 milión € na výstavbu tréningovej haly. Tá by mala stáť na popradskom juhu.

10:53 Prednostka informuje o výsledku kontroly efektívnosti vkladov majetku obcí do obchodných spoločností v meste Poprad, vykonanej NKÚ SR. Tá podľa primátora dopadla veľmi dobre.

10:50 Cena mesta Poprad. Rozhoduje sa medzi Mikulášom Argalácsom, ktorého navrhol Rastislav Ovšonka a Milanom Novákom, ktorého navrhli jednohlasne poslanci MsZ. Poslanci schválili udelenie ceny mesta Poprad Milanovi Novákovi, a zobrali na vedomie udelenie ceny primátora mesta Poprad Antonovi Rothovi a Jánovi Brndiarovi.

10:40 Poslanci schválili návrh Všeobecne záväzného nariadenia mesta Poprad o tvorbe, údržbe a ochrane zelene a životného prostredia na území mesta Poprad a o ochrane drevín, ktoré sú súčasťou verejnej zelene. Poslanec Milan Baran navrhuje, aby bol obyvateľom povolený vstup na trávnaté plochy, ktoré by boli definované ako oddychové plochy.

10:25 Poslanci schválili návrh Všeobecne záväzného nariadenia mesta Poprad o dodržiavaní čistoty na verejných priestranstvách, verejnom poriadku, zabezpečení zjazdnosti a schodnosti miestnych komunikácií a o obmedzení a zákaze požívania alkoholických nápojov na území mesta Poprad. V MsZ sú definované pojmy ako nočný kľud a verejné pohoršenie. Na námestí sa bude môcť podávať alkohol počas decembrových vianočných trhov.

10:22 Poslanci schvaľujú prenájom telocviční popradským školám.

9:50 MsZ začína schvaľovať návrhy na zámeny, nájmy, predaj a nakladanie s nehnuteľnosťami vo vlastníctve mesta. Týchto návrhov je niekoľko desiatok. Hlasovanie chvíľu potrvá. Presný zoznam nehnuteľností nájdete na stránkach Mesta.

9:30Viceprimátor Kubík odporúča smerovať petíciu na Obvodný úrad, pretože sa jedná o budovy na štátnom pozemku.

Poslanec Milan Baran upozorňuje na to, že štát nemôže zbúrať budovu na svojom pozemku, ak je na ňom budova vo vlastníctve súkromnej osoby.

9:23Dorazil aj 18. poslanec Peter Gápa. Na MsZ sú tak prítomní všetci poslanci okrem Estery Bohunickej.

9:15 Vedúca výstavby Kristína Horáková informuje, že statik zakázal vstup do budov a ich ručné rozoberanie. Vlastníci nehnuteľností nemajú záujem riešiť havarijnú situáciu budov. Sú totiž v hmotnej núdzi a nemajú peniaze na likvidáciu stavby. Náklady na asanáciu stavby sú vyčíslené na cca 17 tisíc eur bez DPH. Mesto na to peniaze nemá a štát tiež nie. Stavba leží na štátnych pozemkoch a mal by v tom konať Obvodný úrad. Ten na list Mesta zatiaľ neodpovedal.

Poslanec Božoň navrhuje sprejazdnenie Lidickej ulice aspoň v jednom pruhu. Horáková uviedla, že statik odporučil uzavrieť celú komunikáciu.

9:10Pred poslancami vystupuje Pavel Oravec zastupujúci občanov ohľadom problémov s uzavretím cesty na Lidickej ulici v Matejovciach. Na tejto ulici sú budovy v havarijnom stave a miesto toho, aby sa riešila situácia s budovami, mesto uzavrelo pre bezpečnosť občanov iba komunikáciu. Občania požadujú riešiť situáciu inak ako uzavretím cesty.

9:07Kontrola plnenia uznesení z predchádzajúcich zasadnutí Mestského zastupiteľstva mesta Poprad je podľa prednostky Oľgy Netočnej ok.

9:00Primátor Anton Danko otvoril 4. zasadnutie popradského MsZ. Poslanci sa prezentovali, je ich tu 17.

[color=#0000ff]Téme uzavretej cesty v Matejovciach sa budeme venovať v následujúcich dňoch[/color]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM