Peter Handzuš Samospráva

Poslanci siahli na úspory. Z rezervného fondu minú cez milión €

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade schválili tohtoročné čerpanie rezervného fondu na úrovni viac ako jeden milión eur. Finančné prostriedky v objeme 1,077 milióna € tak budú počas roka 2013 použité na krytie viacerých kapitálových aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci siahli na úspory. Z rezervného fondu minú cez milión €
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Okrem iného miestna samospráva ráta s financovaním prestavby objektu na futbalovom štadióne v mestskej časti Veľká. Zo spomínaných prostriedkov bude mesto financovať aj parkovisko pri Základnej škole Spišská Sobota, osvetlenie priechodov pre chodcov, realizáciu chodníka pri Materskej škole na Lidickej ulici v Matejovciach či detských ihrísk v parku pri kostole sv. Cyrila a Metoda. Z rezervného fondu sa bude v tomto roku financovať aj rekonštrukcia verejného osvetlenia na uliciach Nová, Krátka a Široká vo Veľkej a doplní sa mobiliár a zeleň na Námestí sv. Egídia.

Samospráva chce financie použiť aj na nákup strojného zariadenia do stravovacej prevádzky Centra sociálnych služieb na Komenského ulici. Okrem toho bude v tomto roku mesto realizovať prípravnú a projektovú dokumentáciu na parkoviská v centre mesta, úpravu vnútrobloku na ulici Dominika Tatarku a zabezpečenie statickej a dynamickej dopravy vnútroblokov na uliciach J. Curie a Banícka. V tomto roku by mali byť pripravené aj projekty na revitalizáciu zelene a oddychových plôch na ul. Na Letisko Poprad – Veľká, Tomášikova na Juhu a pri Aréne Poprad.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM