Správy

Poslanci vo Svite schválili rozpočet na rok 2023: Dali tak zelenú viacerým projektom

Realizovať sa tak môže rekonštrukcia a rozšírenie materskej školy na Mierovej ulici či vodozádržné opatrenia na Štúrovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci vo Svite schválili rozpočet na rok 2023: Dali tak zelenú viacerým projektom
Zdroj: Facebook.com/svit.mesto

Mesto Svit bude v roku 2023 hospodáriť s rozpočtom na úrovni 16,07 milióna eur. Poslanci rozpočet schválili na druhom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

„Schválenie rozpočtu bolo zásadnou otázkou, ktorá limituje chod mesta a jeho rozvoj v nasledujúcom období. Poslanci schválili pôvodný návrh rozpočtu bez podania pozmeňujúcich poslaneckých návrhov,“ informovalo mesto na sociálnej sieti.

Čo sa bude realizovať

Poslanci tak podľa radnice dali zelenú pre významné investičné projekty.

Ide o rekonštrukciu a rozšírenie materskej školy na Mierovej ulici, vodozádržné opatrenia na Štúrovej ulici, projekt zariadenia pre seniorov a revitalizáciu vnútroblokových sídlisk na uliciach Jilemnického a Kpt. Nálepku.

„Rok 2023 nebude ľahký rok pre samosprávu, pretože musí zodpovedne reagovať na aktuálnu situáciu zdražovania energií a šetriť finančné zdroje. Cieľom vedenia mesta je efektívne hospodárenie s využitím všetkých dostupných zdrojov, ktoré mesto získalo,“ uviedlo mesto.

archívne foto

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM