Peter Handzuš Rôzne

Poslanci žiadajú o zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva

Osem poslancov mestského zastupiteľstva v Poprade dnes podalo návrh na zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva.

Mesto Poprad je v rozpočtovom provizóriu a nateraz hospodári podľa rozpočtu minulého roka. Mesto pozastavilo investičné činnosti, nemôže sa uchádzať o dotácie z fondov EU a ani dotácie nemôže poskytovať. Bez financií tak ostal šport, kultúra ale aj pohrebné služby či hospic a univerzity.

Osem poslancov mestského zastupiteľstva v Poprade dnes podalo návrh na zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva, aby mesto mohlo začať od februára hospodáriť s riadnym rozpočtom a mohlo tak zabezpečovať všetky riadne samosprávne funkcie. Poslanci tak urobili v súlade s § 12 zák. č. 369/1990 o obecnom zriadení, kde podľa článku 4 Rokovacieho poriadku sa zvoláva mimoriadne mestské zastupiteľstvo na prerokovanie závažných úloh.

Na zasadnuti by mal byť prerokované dva návrhy. Návrh na potvrdenie uznesenia č. 26/2010 „Návrh rozpočtu mesta Poprad na roky 2011 – 2013“, ktorého výkon pozastavil primátor a taktiež návrh na potvrdenie uznesenia č. 9/2010 „Návrh na zriadenie mestskej rady a voľba jej členov a návrh na zriadenie komisií a voľba ich podpredsedov a členov“, ktorého výkon pozastavil primátor.

Informácie pre Poprad24 poskytol poslanec MsZ Marián Barilla.

navrh_MZ
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM