Peter Handzuš Hokej

Posledné vylaďovania v tíme

Tím opustil Stehlík, pribudnúť by mali Hossa, Sekera a možno Kopecký.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon po stredajšom tréningu oznámil, že s mužstvom sa už ďalej nepripravuje obranca Richard Stehlík. Ohľadne ďalších posíl pre MS kanadský kouč definitívne nevylúčil príchod útočníka Tomáša Kopeckého, jeho účasť na šampionáte je však málo pravdepodobná.

Napriek tomu ohľadne zloženia tímu prevládali pozitívne správy. Útočník New Yorku Rangers Marián Gáborík sa hneď po prílete aktívne zúčastnil na tréningu a generálnemu manažérovi reprezentácie Petrovi Bondrovi potvrdili záujem zúčastniť sa na šampionáte útočník Marián Hossa z Chicaga i obranca Andrej Sekera z Buffala, pričom zo zámoria prídu tiež zadák Ľubomír Višňovský z Anaheimu a útočník Michal Handzuš z Los Angeles. „Kontaktoval som Andreja aj Mariána a obaja majú záujem reprezentovať. Dnes sa pokúsim skontaktovať s ich klubmi ohľadne ich uvoľnenia,“ povedal Bondra.

Práve príchody zámorských posíl nútia Hanlona robiť rezy v kádri, ktoré sa naposledy dotkli Stehlíka. „Museli sme niekoho uvoľniť z dôvodu očakávaného príchodu Andreja Sekeru. Richard hral výborne, tieto posledné rozhodnutia sú veľmi zložité,“ uviedol Hanlon a na margo možnej účasti Tomáša Kopeckého dodal: „V jeho prípade to nevyzerá dobre, no zatiaľ nehovorím na 100 percent nie. Stále dúfame, no nezostáva nám nič iné ako čakať. Vieme, že by mohol byť skutočne veľmi dôležitou súčasťou tímu, zranený nám však nepomôže,“ vysvetlil.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM