Peter Handzuš Správy

Posledné zbohom zavraždenému horolezcovi: Vysypú Šperkov popol z Gerlachu?

Peter Šperka miloval Tatry. Obľúbené hory možno budú aj miestom jeho posledného odpočinku. Horolezcova rodina uvažuje, že po spopolnení jeho popol rozfúka vietor na Gerlachovskom Štíte.

Ilustračný obrázok k článku Posledné zbohom zavraždenému horolezcovi: Vysypú Šperkov popol z Gerlachu?
Zdroj: TASR

„S týmto nápadom prišla naša vnučka a Petrova dcéra Jana. Podľa nej v rozhovoroch viackrát spomínal, že keby sa mu niečo stalo, tak si želá, aby bol jeho popol vysypaný z najvyššej hory Tatier. Možno to nemyslel celkom vážne, ale uvažujeme nad tým. Definitívne sme sa však ešte nerozhodli,“ povedala mama horolezca Tamara Šperková pre Čas.sk.

V stredu smutnú správu o úmrtí dvoch slovenských horolezcov oficiálne potvrdil predseda slovenskej vlády. Pozostalí teraz čakajú na prevoz tiel na Slovensko. Pomoc pri prevoze ponúkla aj pakistanská strana, pokiaľ by sa však podľa Fica čas naťahoval, Slovensko vyšle do Pakistanu vládny špeciál.

Údajní moslimskí fundamentalisti skupinu horolezcov prepadli ešte v sobotu večer miestneho času v ťažko prístupnej oblasti na úpätí Nanga Parbat, ktorá bola doteraz považovaná za bezpečnú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM