Peter Handzuš Správy

Poštou chce voliť rekordný počet Popradčanov. Požiadať ešte môžete aj o voličský preukaz

V porovnaní s voľbami spred štyroch rokov, zaznamenalo mesto Poprad výrazný nárast voličov, ktorí chcú voliť zo zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Poštou chce voliť rekordný počet Popradčanov. Požiadať ešte môžete aj o voličský preukaz
Zdroj: TASR

O možnosť zúčastniť sa volieb poštou požiadalo 394 Popradčanov žijúcich v zahraničí. To je viac ako stopercentný nárast oproti voľbám v roku 2012, kedy o možnosť voliť zo zahraničia požiadalo 153 Popradčanov. Najviac Popradčanov žijúcich v zahraničí chce voliť z Českej republiky. Sú však aj takí, ktorí budú voliť z exotických krajín ako Čile, Čína, Juhoafrická republika, či Jakutsko.

Podľa primátora Jozefa Švagerka je dôležité, aby k urnám prišlo čo najviac Popradčanov, lebo len tak môžu rozhodnúť o ďalšom smerovaní Slovenska po voľbách. „Bol by som rád, ak by ľudia išli voliť, aby neostávali doma, aby učasť bola čo najvyššia. Potom budú výsledky najvierohodnej­šie,“ vyzýva spoluobčanov primátor Švagerko.

Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky sa uskutočnia 5.marca 2016 od 7:00 do 22:00 h. Ešte do 15. februára môžu Popradčania, ktorí sa chcú voliť mimo miesto svojho trvalého pobytu, požiadať písomne alebo elektronicky o vydanie voličského preukazu. „V prípade osobnej žiadosti priamo na MsÚ v Poprade môžu obyvatelia o vydanie požiadať do 4.3.2016 v úradných hodinách obce,“ informuje web mesta Poprad.

Poštou chce voliť rekordný počet Popradčanov. Požiadať ešte môžete aj o voličský
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM