Peter Handzuš Rôzne

Potravinová pomoc pre sociálne odkázaných občanov dorazila aj do Popradu

Od 9. hodiny rána dnes prvý deň pracovníci Mestského úradu v Poprade rozdávali ľuďom múku a cestoviny.

**„Mesto Poprad v týchto dňoch konečne vydáva potravinovú pomoc, zatiaľ je to vo výške 80 ton potravín, takže uspokojíme asi 2000 občanov odkázaných na túto pomoc,“ **vysvetľuje vedúca sociálneho odboru na MsÚ Etela Lučivjanská.

Právo získať tieto potraviny majú predovšetkým nepracujúci dôchodcovia, poberatelia starobného, predčasného starobného a invalidného dôchodku, ktorých príjem neprekračuje 305 eur a sociálne odkázaní občania. Každý z nich má nárok na 20 kíl múky a 20 kíl cestovín. Potravinová pomoc sa na Obvodnom úrade v Poprade rozdáva v čase od 9. do 14. hodiny. Pokračovať v rozdeľovaní budú aj na budúci týždeň od pondelka do štvrtka (20. – 23.2.) v rovnakom čase.

Niektorí ľudia si potraviny odvážali v taxíkoch, Lučivjanská v tom však problém nevidí. „Ja nevidím v tom problém, máme taxíky, kde je nízka cena, a keď sa takto spojili viacerí a nemali inú možnosť, ja si myslím, že aj keď dali nejaké to euro na taxík, sa im to oplatí,“ povedala. V meste Poprad je podľa štatistík odkázaných na sociálnu pomoc viac ako 5000 ľudí. „Verím, že túto potravinovú pomoc si prídu prevziať ozaj tí ľudia, ktorí ju potrebujú a nemajú vyšší príjem ako 305 eur,“ uzavrela vedúca sociálneho odboru.

Text + Foto: TASR

cestoviny
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM