Pavol Krupka Kultúra

Poutníci doputovali do Popradu

Už 40 rokov na hudobnom nebi v súhvezdí štýlu country žiari česká bluegrassová skupina Poutníci. Jej profilový program si mohli vo štvrtok vypočuť aj popradskí poslucháči.

Súčasnú zostavu Poutníkov tvoria kontrabasista a spevák Jiří Karas Pola, dvaja hráči na mandolíne, gitare a zároveň speváci Jan Máca a Jakub Bílý a trojicu dopĺňa slovenský hráč na banjo a dobro Peter Mečiar. Poutníci majú veľkú výhodu, že napriek priebežným zmenám v zostave, ktoré sú pri takom dlhom živote skupiny pochopiteľné, môžu čerpať z obrovského množstva známych piesní. Tie vyšli na 12 nosičoch, trinásty, prierezový koncertný album, sa krstil aj na popradskom pódiu. Najviac hitov vytvorila skupina na prelome 80. a 90. rokov, na čom má veľkú zásluhu hudobník a skladateľ Robert Křesťan a tiež súčasný kapelník Jiří Karas Pola, ktorý v skupine pôsobí viac ako 30 rokov.

Takmer všetky známe piesne zazneli aj na popradskom koncerte. Povinný prídavok v podobe piesne Panenka zaspievali s len 19-ročným Jakubom Bílým samotní poslucháči – vekovo rôznorodí priaznivci štýlu bluegrass a fanúšikovia skupiny. Nádherne predvedená bola aj ďalšia Křesťanova pieseň Pojďme se napít. A tak by sa dalo pokračovať. Poutníci doputovali do Popradu po piatich rokoch, medzitým účinkovali napríklad na festivale country hudby v Šuňave. Ďalší návrat im hádam nebude trvať tak dlho.

Či ste už na tomto peknom koncerte boli, alebo neboli, je tu pre vás fotogaléria a video.

Poutníci doputovali do Popradu
1
Galéria
PoutniciPP
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM