Kultúra

Poznáme možný termín otvorenia Kina Tatran: Na aké filmové trháky sa môžeme tešiť?

Kino Tatran v Poprade sa pripravuje na otvorenie. Maximálna kapacita bude 100 divákov.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme možný termín otvorenia Kina Tatran: Na aké filmové trháky sa môžeme tešiť?
Zdroj: TASR/AP

Popradské Kino Tatran plánujú otvoriť zrejme v pondelok 17. januára, jeho manažérka Ľubomíra Olejárová upozornila, že otvorenie nie je len o spustení pokladne a príchode premietača.

Zložitý proces

Je to celý proces naviazaný na distribútorov, ktorí musia ponuku filmov aktualizovať, filmy následne do kín zaslať spolu s propagačnými materiálmi a až potom je možné kinosály otvoriť. Je smutné, že po takmer dvoch rokoch pandémie politici nevedia, že všetko prebieha nejakým procesom, že nič sa nedá zo dňa na deň,“ skonštatovala Olejárová.

Kino tak otvoria v pondelok len v prípade, že sa stihne zrealizovať celá distribúcia filmových titulov a propagačných materiálov.

Očakávané premiéry

Na štvrtok 20. januára je naplánovaná distribučná premiéra filmu Spencer, veľmi očakávaný titul tohto roka inšpirovaný lady Dianou. Verím, že otvorenie kina aspoň od tohto dátumu bude možné,“ dodala Olejárová s tým, že kinosály pre lockdown už dlhšie čakajú na tituly, ako nový Matrix Resurrections, Spider-man: Bez domova, nórske spracovanie rozprávkovej klasiky Tri oriešky pre Popolušku alebo rozprávka Spievaj 2.

Verím, že Slovensko nezomelie omikronová vlna a budeme si môcť kultúru, ale i taký bežnejší život, užiť dlhšie ako len na pár týždňov. V našom kine sa budeme tešiť na každého diváka,“ skonštatovala Olejárová.

Aj v popradskom kine bude kapacita na jedno predstavenie 100 divákov.

Foto: Ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM