Rôzne

Poznáme podnikateľky Slovenska 2016. Slovak Business Agency ocenila úspešné ženy

Víťazkami prestížnej súťaže Podnikateľka Slovenska 2016 sú ženy, ktoré sa dali na neľahkú cestu podnikania a dokážu sa v silnej konkurencii presadiť na trhu.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme podnikateľky Slovenska 2016. Slovak Business Agency ocenila úspešné ženy
8
Galéria
Zdroj: TASR

Súťaž Podnikateľka Slovenska 2016, ktorej vyhlasovateľom je Slovak Business Agency (SBA), pozná víťazky. SBA ocenila ženy, ktoré sa dali na neľahkú cestu podnikania a dokážu sa v silnej konkurencii presadiť na trhu.

Všetky tri kategórie súťaže už poznajú svoje víťazky. Ocenenie im odovzdali v utorok večer na slávnostnom galavečere v hoteli Radisson Blu Carlton v Bratislave.

Podnikateľka Slovenska 2016

PODNIKATEĽKOU SLOVENSKA 2016 sa stala Julianna Hložek Grmannová z Bratislavy. Prvenstvo si zaslúžila tým, že priniesla na trh zaujímavý produkt chránený patentom a uznávaný aj v zahraničí – nápoj Oxywater. Vyrába sa technológiou, ktorá dokáže udržať vysoko koncentrovaný kyslík vo vode. Zároveň sa už desaťročie venuje štúdiu vysoko koncentrovaného kyslíka, ktorý urýchľuje metódy hojenia a pomáha získať energiu a štíhlosť. Ľuďom, ktorí to potrebujú, podáva pomocnú ruku v štúdiu Oxyslovakia.

Vynikajúca podnikateľka

V kategórii VYNIKAJÚCA PODNIKATEĽKA zvíťazila podnikateľka Sylvia Holopová, ktorá vedie v Kežmarku Hotel Hviezdoslav. Sylvia Holopová bola dlhoročnou riaditeľkou hotelovej akadémie Otta Brucknera v Kežmarku. V roku 2009 sa odhodlala zrekonštruovať schátrané meštianske domy, ktoré sa postupne zmenili na elegantný štvorhiezdičkový boutique hotel, ktorý v roku 2017 získal prestížne ocenenie Historic Hotel Host of the Year 2017 od európskej asociácie historických hotelov.

Začínajúca podnikateľka

Titul najúspešnejšej ZAČÍNAJÚCEJ PODNIKATEĽKY (podniká od 1 do 3 rokov) si odniesla Iveta Hrabovská zo Žiliny. Spod rúk jej zamestnancov vychádzajú džemy a omáčky Gentle Jam s prídavkami špičkového alkoholu a s fantastickou kombináciou chutí a vôní.

Žena, ktorá len nedávno vyrazila na tŕnistú cestu podnikania, už stihla získať Zlatú hviezdu v celosvetovej súťaži GREAT TASTE. Porota pozostávajúca zo 400 najvychýre­nejších gastroodborníkov ocenila jej Čertovo pokušenie – Sladkú čili paradajkovú omáčku s Cabernet Sauvignon. Okrem toho Iveta Hrabovská úspešne podniká aj v oblasti masérskych služieb.

Úspešná živnostníčka

Kategóriu ÚSPEŠNÁ ŽIVNOSTNÍČKA (fyzická osoba, ktorá podniká min. 3 roky) pokorila Eva Balogová z Pozdišoviec na východe Slovenska. Vo svojej chránenej dielni dala prácu 47 ľuďom so zdravotným postihnutím. Vyrábajú kvalitné káblové zväzky a časti do elektromotorov. Pani Eva popri práci študuje akadémiu tretieho veku a stará sa o dve vnúčatá.

Cena podpredsedu vlády

Špeciálnu cenu udelil aj podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini. Tú získala Silvia Mahutová (na titulnej fotografii), ktorá pod hlavičkou firmy Simlogic, s.r.o., rozbehla tvorbu elektronických vzdelávacích kurzov v oblasti medzinárodných štandardov pre finančné vykazovanie (IFRS).

Úspech je silnou motiváciou

Podnikateľka Slovenska 2016 je pokračovaním viacerých ročníkov súťaže Vynikajúca podnikateľka Slovenskej republiky, ktorú založila SBA (predtým Národná agentúra pre rozvoj malého a stredného podnikania, v roku 1999. Jej hlavným cieľom je oceniť podnikateľky, ktoré dosiahli vo svojej práci vynikajúce výsledky. Prostredníctvom publicity víťazky potom motivujú ostatné ženy, aby sa podľa ich príkladu usilovali rozvíjať alebo odštartovať svoju podnikateľskú činnosť.

Súťaž Podnikateľka Slovenska každoročne vyhlasuje SBA. Je určená pre začínajúce aj pre už etablované podnikateľky. Podmienkou je, aby boli aktívne v biznise najmenej rok. Do súťaže ich môžu prihlásiť aj iné osoby, kolegovia, príbuzní alebo zamestnanci.

Podnikateľka Slovenska 2016
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM