Martin Sýkora Od Vás

Poznáme víťaza bowlingovej ligy: V Poprade sa hrali dve súťaže

Niekoľko mesiacov, desiatky týždňov a stovky hodov absolvovali súťažiaci v popradskej bowlingovej lige. Pred prázdninami sa súťaže skončili a víťazi sú jasní.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme víťaza bowlingovej ligy: V Poprade sa hrali dve súťaže
Zdroj: Dnes24.sk

Koniec školského roka priniesol aj ukončenie sezón vo viacerých športoch. Jedným z nich je aj bowling. Keďže v Poprade sa hrali dve súťaže – prvá a druhá liga – poznáme konečné výsledky.

Najlepšie si v celom ročníku 1. ligy počínalo družstvo Hurricanes, ktoré zvíťazilo so ziskom 453 bodov a skončilo na prvom mieste. Ako druhé sa umiestnilo družstvo Avan so ziskom 368,5 bodu. Na treťom medailovom mieste sa umiestnilo družstvo Sharks so ziskom 363,5 bodu. Štvrté skončilo družstvo Advokáti so ziskom 317,5 bodu, piata Radiana so ziskom 286 bodov, na šiestom mieste so ziskom 273,5 bodu skončilo družstvo Evita Caffe. Siedmy skončil Terichem so ziskom 247,5 bodu a na poslednom ôsmom mieste skončilo družstvo Expoteam so ziskom 205,5 bodu.

„V súťaži jednotlivcov najstabilnejšie výkony podával počas celého ročníka ligy Ján Petras a v 98 zápasoch dosiahol priemer 185,8 bodu na zápas. Srdečne blahoželáme,“ konštatoval Igor Lendácky, spoluorganizátor súťaže.

Jednotlivé družstvá odohrali za 18 kôl po 126 zápasov čo činí v celkovom súčte 1008 zápasov v celom ročníku. Na dráhach sa vystriedalo celkove 50 hráčov.

„Víťazom blahoželáme a ostatným doporučujeme viac trénovať, aby sa svojimi výkonmi priblížili k tým najlepším. Všetkým prajeme príjemné prežitie letných dovoleniek a v septembri sa tešíme na nový ročník Firemnej ligy 2016/2017,“ dodal Lendácky.

Najlepšie si v celom ročníku 2. ligy počínalo družstvo Energochem, ktoré zvíťazilo so ziskom 373,5 bodu a skončilo na prvom mieste. Ako druhé sa umiestnilo družstvo Autodiely so ziskom 363 bodov. Na treťom medailovom mieste sa umiestnilo družstvo Jabras so ziskom 312,5 bodu. Štvrté skončilo družstvo Vega Zakopane so ziskom 311 bodov, na piatom mieste družstvo Three Beatles získalo 285,5 bodu a na šiestom mieste so ziskom 242 bodov skončilo družstvo BSB. Družstvá Lunys Team a Scame odstúpili zo súťažepočas ročníka, takže neboli v hodnotení celého ročníka.

„V súťaži jednotlivcov najstabilnejšie výkony podával počas celého ročníka ligy Niedoba Ján a v 101 zápasoch dosiahol priemer 167,6 bodu na zápas. Srdečne blahoželáme. Jednotlivé družstvá odohrali za 18 kôl po 110 zápasov čo činí v celkovom súčte 660 zápasov v celom ročníku. Na dráhach sa vystriedalo celkove 52 hráčov. Víťazom blahoželáme a ostatným doporučujeme viac trénovať, aby sa svojimi výkonmi priblížili k tým najlepším. Všetkým prajeme príjemné prežitie letných dovoleniek a v septembri sa tešíme na nový ročník Firemnej ligy 2016/2017,“ uzavrel Lendácky.

Bowlingová liga Poprad
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM