Peter Handzuš Rôzne

Pozor na nepriechodné a šmykľavé horské chodníky

Horská záchranná služba (HZS) upozorňuje dnes na zvýšenú opatrnosť v horách a niektoré nepriechodné alebo šmykľavé úseky. Vo Vysokých Tatrách zostali po veternej smršti prerezané turistické chodníky.

Turisti si majú dávať pozor aj v Slovenskom raji. „Upozorňujeme návštevníkov na zvýšenú opatrnosť a strpenie pri zelenej lávke pri Smižianskej Maši, kde prebieha rekonštrukcia mostíka cez Hornád,“ píše HZS na svojej webovej stránke.

Z bezpečnostných dôvodov neodporúča v Slovenskom raji využívať pre zlý technický stav rebríky, stúpačky a reťaze v Prielome Hornádu v úseku od mostíka Nad Úžinov po Kláštorskú roklinu a v rokline Sokolia dolina.

V Malej a Veľkej Fatre je nepriechodná závesná lavica od vlaku z Kraľovian do Dierovej na Šíp. HZS radí využiť prístup zo Stankovian. Vo Veľkej Fatre je chodník z Ľubochnianskej doliny na Kľak po zelenej značke slabo označený a miestami sa stráca.

Trasa Staré cesty – Lučanský Kľak je vplyvom zrážok blatistá a extrémne šmykľavá. Turisti by mali byť opatrní tiež pri prechode hrebeňa Roháčov v Západných Tatrách.

Záchranári radia do hôr nosiť vhodnú obuv, oblečenie a dostatok tekutín.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM