Peter Handzuš Správy

Mrholenie vystriedalo husté sneženie. V Poprade napadlo do 10 cm snehu

Rané klzisko na chodníkoch vystriedalo sibírske sneženie. Okolo deviatej ráno začali v Poprade padať skoro dvojcentimetrové chumáče snehu. Cesty a chodníky sa opäť zabeleli a cestári budú mať plné ruky práce.

Ilustračný obrázok k článku Mrholenie vystriedalo husté sneženie. V Poprade napadlo do 10 cm snehu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Jemné mrholenie a mínusové teploty urobili svoje. Chodníky v Poprade ale aj celom okolí boli ráno pre chodcov nebezpečné. Počasie sa ale v Poprade z minúty na minútu zmenilo a mesto zavalil sneh, ktorý komplikuje v niektorých križovatkách v kopci rozjazd áut.

Neodhrnuté cesty sú počas sneženia obzvlášť nebezpečné hlavne pri brzdení pred priechodmi pre chodcov, či dobrzďovaní v kolónach. Ako vyzeral Poprad počas hustého sneženia si môžete pozrieť vo videu.

Vodiči na väčšine územia Slovenska by mali aj v priebehu dnešného dňa zvýšiť pozornosť. Na cestách východného, stredného a časti juhozápadného Slovenska sa môže počas dňa vytvárať poľadovica. V okresoch na západe a severe krajiny si v tom istom čase treba dať pozor na snehové jazyky a záveje. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahou prvého stupňa.

Varovanie meteorológov pre poľadovicu bude platiť dnes vo väčšine regiónov do 17.00 h. Výnimkami sú Košický a Prešovský kraj, kde bude výstraha platiť až do 20.00 h. Rovnakým časom je ohraničené upozornenie pre tvorbu snehových jazykov a závejov.

Mrholenie vystriedalo husté sneženie. V Poprade napadlo už cez 5 cm snehu
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM