Marcel Páleš Správy

Pozor, nehody na cestách pribúdajú: Všetky dôležité info z vozoviek TU!

Polícia upozorňuje vodičov na problémy na cestách na Spiši, predovšetkým pod Tatrami.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, nehody na cestách pribúdajú: Všetky dôležité info z vozoviek TU!
Zdroj: TASR

Podľa informácií z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove je diaľnica D1 v smere z Popradu na Jánovce neprejazdná pre hromadnú dopravnú nehodu a okrem toho je tam zlá viditeľnosť. V okrese Kežmarok je problém s počasím na ceste medzi mestom Kežmarok a obcou Vrbov, tiež medzi Vrbovom a Huncovcami, tieto úseky sú podľa polície zatiaľ neprejazdné. Rovnako je to aj medzi Spišskou Belou a Kežmarkom, kde sa zrazili tri osobné autá. K neprejazdným cestným úsekom pribudli aj cesty medzi Popradom a Veľkým Slavkovom a medzi Popradom a Spišským Bystrým. Doprava je tu uzavretá v oboch jazdných pruhoch.

V okrese Stará Ľubovňa je cesta medzi mestom Stará Ľubovňa a obcou Hniezdne následkom nehody prejazdná len v jednom jazdnom pruhu. Okrem toho sa tam tvorí poľadovica. Polícia vyzýva vodičov, aby zvýšili na cestách opatrnosť a jazdu prispôsobili aktuálnym poveternostným podmienkam.

Hasiči majú od rána pre počasie plné ruky práce, doposiaľ zasahovali už pri približne 20 dopravných nehodách len na území Prešovského kraja. Väčšinou ide podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove o menšie zrážky, len s ľahšími zraneniami, prípadne autá v priekope alebo skrížené kamióny.

„Najviac výjazdov máme v okresoch Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa a Prešov. Momentálne zasahujú naši príslušníci na diaľnici D1 medzi Jánovcami a Popradom a tiež medzi Kežmarkom a Spišskou Belou,“ uviedol s tým, že zima pravdepodobne niektorých prekvapila.

Správu sme naposledy aktualizovali o 14:45 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM