JAB Rôzne

Pozrite si to na FOTKÁCH: Prvá prírodná sauna na Spiši dostáva reálne kontúry!

Relax, hviezdy a v diaľke Spišský hrad. Lesná sauna, ktorá poslúži miestnym obyvateľom aj turistom v neďalekom Spišskom Hrhove, už dostáva reálne kontúry.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si to na FOTKÁCH: Prvá prírodná sauna na Spiši dostáva reálne kontúry!
5
Galéria
Zdroj: Daniel Goliaš

Lesná sauna, ktorá bude umiestnená na kraji lesa pri Spišskom Hrhove a bude zadarmo slúžiť domácim aj turistom, dostáva reálne kontúry. Žiadna elektrina, žiadna civilizácia. Len pekná architektúra, drevo v piecke, hviezdna obloha, okolitý les a v diaľke Spišský hrad.

Ako priblížil Martin Lipták z občianskeho združenia Čierne diery, saunu stavia ostrieľaný majster z obecnej firmy Spišského Hrhova. „Dal sa s nami na to. Podobný škandinávsky objekt ešte nestaval, hoci je to skúsený majster. Na fotkách je drevený rošt (podlaha) sauny. Obal bude z kombinácie dreva a polykarbonátu. Takže, keď saunu prenesieme priamo na miesto, v noci bude v zasneženej krajine vďaka sviečkam svietiť ako lampión,“ vysvetlil.

Ako doplnil, od nápadu po dnešok ubehli vyše dva roky. Inšpirovala ich podobná sauna od nadšencov v obci Dúbravica.

„ Zamakali sme na všetkých povoleniach, odborných konzultáciách. Trochu trvalo urobiť atypickú konštrukciu. Niektoré materiály nám musia priviezť z Nemecka. Niektoré máme z vedľajšej dediny ako smrekové rezivo. Kaďu na ochladenie v studenej vode nám dodá rodinná firma z obce Pukanec,“ povedal.

Zároveň doplnil, že tento nápad nenadchol len ich, ale aj stovky ďalších ľudí, ktorí im pomohli vyzbierať financie na saunu už za štyri dni.

„Ste takí naši investori a my sme takí pankáči, čo sa snažia robiť dobré veci, ako vedia.“ Lesná sauna by mala byť hotová v najbližšom čase, presný termín otvorenia však ešte nie je známy.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Prvá lesná sauna na Spiši sa už stavia: Sledujte tie ZÁBERY
5
Galéria
Zdroj: Daniel Goliaš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM