Peter Handzuš Kultúra

Pozvánka: Vychutnajte si školu moderného tanca DanzAria

Škola moderného tanca „danzAria“ bola založená v roku 2003 v talianskom Montevarchi. Sú víťazmi celosvetovej súťaže tanečných škôl v Barcelone. Okrem výchovy tanečníkov organizujú medzinárodné tanečné kurzy a konkurzy a zúčastňujú sa medzinárodných f

V kongresovej sále Grand Hotela Bellevue sa 5. júla 2012 o 18.00 hod v celovečernom programe predstaví Škola moderného tanca „danzAria“ z Montevarchi v Taliansku. Zahraniční umelci vystúpia pri príležitosti Medzinárodného festivalu mládežníckych orchestrov a zborov Šengenský poludník – Eurochestries Slovakia 2012.

„Ak je vám blízky súčasný tanec a energia tvorivých umelcov príďte si vychutnať vystúpenie do Grand Hotela Bellevue. Vstup bude zdarma,“ pozýva Elena Smrigová z Grand Hotela Bellevue.

[blockquote]Fes­tival Šengenský poludník sa môže pochváliť už 4. ročníkom a tento rok začne putovať na prelome júna a júla v Košiciach, po mestách východného Slovenska a Zakarpatskej Ukrajine. Svoje umenie budú prezentovať mladí hudobníci, ale aj tanečníci z Poľska, Rakúska, Talianska, Ukrajiny, Ruska a Slovenska na 23 koncertoch. Festival organizuje Sláčikový orchester Musica Iuvenalis v spolupráci s francúzskou federáciou Eurochestries ako súčasť programovej ponuky Európskeho hlavného mesta kultúry Košice 2013 s podporou ministerstva kultúry, Košického samosprávneho kraja aj mesta Košice. Koncerty sa uskutočnia vo Vysokých Tatrách, v Poprade, Trebišove, Rožňave – Lúčke, Jasove a aj na druhej strane šengenskej hranice, v Mukačeve a Užhorode.[/bloc­kquote]

Festivaly pod kuratelou federácie Eurochestries majú za sebou už viac ako dvadsaťročnú históriu. Organizujú sa vo viacerých európskych krajinách, ale aj v Kanade, Rusku či Číne. V regióne strednej Európy je Šengenský poludník jedinečným podujatím.

Poprad24 Foto: Elena Smrigová

danzaria
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM