Peter Handzuš Správy

Práce na preložke cesty do Piwnicznej meškajú. Po novej ceste budeme chodiť až o rok

Zaistiť plynulé a bezpečné spojenie pohraničných oblastí Slovenska a Poľska je cieľom preložky cesty I/68 medzi obcami Mníšek nad Popradom a obcou Piwniczna. Množstvo zosuvov a deformácií na existujúcej ceste totiž v súčasnosti spôsobuje výrazné obmedzenia plynulosti a bezpečnosti dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Práce na preložke cesty do Piwnicznej meškajú. Po novej ceste budeme chodiť až o rok

Stavebné práce na slovenskej strane začali odovzdaním staveniska v marci 2012 a ukončenie bolo podľa zmluvy naplánované na január 2014. „K dnešnému dňu sú na strane SR zabezpečené a ukončené preložky inžinierskych sietí v plnom rozsahu, je zrealizovaná preložka cesty III/54112 a v súčasnosti sa realizuje preložka cesty I/68,“ priblížila hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová.

Na hlavnom stavebnom objekte, moste cez Poprad, je na slovenskej strane ukončená spodná stavba v plnom rozsahu vrátane všetkých pilierov. „V súčasnosti sa pripravuje podporná skruž pre debnenie a následnú betonáž nosnej konštrukcie,“ doplnila Hromcová.

Stavbu čiastočne ovplyvnili technické problémy na poľskej strane, a to v súvislosti s nepridelením finančných prostriedkov na spustenie stavby. Odovzdanie poľskej časti staveniska tak bolo možné až v závere roka 2012 a jeho uvoľnenie až v máji 2013. „Uvedené skutočnosti spôsobili, že termín ukončenia stavebnej akcie je upravený na október 2014,“ dodala Hromcová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM