Monika Vengrínová Rôzne

Pravá tatranská lyžovačka sa začne už na Mikuláša: Ktoré zjazdovky privítajú prvých lyžiarov?

Prvá lyžovačka tejto zimnej sezóny sa blíži. Niekoľko upravených svahov v dvoch najväčších lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách – na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici - prvých lyžiarov privíta už v sobotu 6.decembra.

Ilustračný obrázok k článku Pravá tatranská lyžovačka sa začne už na Mikuláša: Ktoré zjazdovky privítajú prvých lyžiarov?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Prví lyžiari sa môžu tešiť na Štrbskom Plese na zjazdovky Interski a Juniorská. Dosnežujeme ešte zjazdovky Esičko a Turistická, uvidíme ako sa nám podarí ich dosnežiť, ak by bolo dobré počasie, spustíme aj tieto dve zjazdovky,“ uviedla Zuzana Fabianová z Tatry Mountain Resorts a. s. 

V Tatranskej Lomnici by mali byť v sobotu k dispozícii zjazdovky zo Štartu do Tatranskej Lomnice v celkovej dĺžke 2000 metrov. Dosnežujú sa tiež zjazdovky Esička, Generál, Čučoriedky východ a Čučoriedky západ. Vo Vysokých Tatrách bolo doposiaľ prevažne inverzné počasie, takže sa ľahšie zasnežovali nižšie položené zjazdovky. Vo vyšších polohách bolo teplejšie.

„V posledných dňoch nám čosi aj nasnežilo, takže na zjazdovkách sa môžu lyžiari tešiť na kombináciu prírodného a technického snehu, toho umelého je však viac,“ doplnila Fabianová. Tatranci však veria, že príroda k nim bude vľúdnejšia ako vlani a dopraje dostatok prírodného snehu počas celej zimy. Na spomínaných zjazdovkách je v súčasnosti približne 40 centimetrov snehu, takže podmienky sú zatiaľ dobré.

Vo Vysokých Tatrách zasnežujú už približne dva týždne, lyžiarska sezóna tu však začne o čosi neskôr ako vlani. „Prvá lyžovačka minulý rok bola 30. novembra, teraz je to trošku posunuté, ale veríme, že lyžiari prídu a vychutnajú si prvé oblúčiky na svahu,“ dodala Fabianová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM