Správy

Pre havarijný stav ľudia spísali petíciu a pomohlo to: Pod Tatrami opravia ďalší úsek

Na ceste I/18 aktuálne finišujú práce aj na rekonštrukcii dvoch mostných objektov. Prvý z nich pri obci Lučivná by mal byť hotový v júli.

Ilustračný obrázok k článku Pre havarijný stav ľudia spísali petíciu a pomohlo to: Pod Tatrami opravia ďalší úsek
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Úsek cesty I/18 pod Tatrami v lete opravia. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Slovenskej správy ciest Jana Lukáčová s tým, že zrekonštruujú úsek dlhý viac ako päť kilometrov od Popradu až po obec Hôrka.

Pre havarijný stav spojnice viacerých obcí s okresným mestom Poprad spísali obyvatelia ešte začiatkom roka petíciu. Práce by podľa hovorkyne mali začať v júli.

Práce potrvajú 45 dní

„Zhotoviteľom bude Združenie Východ Eurovia – Doprastav, zmluva je v procese podpisovania. Z verejného obstarávania vzišla cena diela niečo viac ako 1,321 milióna eur s DPH,“ uviedla Lukáčová.

Práce potrvajú 45 dní od odovzdania staveniska.

Na ceste I/18 aktuálne finišujú práce aj na rekonštrukcii dvoch mostných objektov. Prvý z nich pri obci Lučivná by mal byť hotový v júli, pričom celkové náklady dosiahnu takmer 3,2 milióna eur.

Most pri Strednej športovej škole v Poprade dokončia tento týždeň. „Rozpočtový náklad doteraz realizovaných prác je v tomto prípade takmer 890-tisíc eur s DPH,“ dodala hovorkyňa.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM