Správy Samospráva

Pre zlú epidemiologickú situáciu zrušili zasadnutie MsZ: Danko vyzýva ľudí k očkovaniu

Život v okrese ale aj meste Poprad sa radikálne mení. Epidémia čoraz viac zasahuje do bežného života.

Ilustračný obrázok k článku Pre zlú epidemiologickú situáciu zrušili zasadnutie MsZ: Danko vyzýva ľudí k očkovaniu
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu primátor mesta Poprad Anton Danko zrušil zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré sa malo konať v stredu 10. novembra. „Pre krátkosť času nie je možné pripraviť online zasadnutie,“ uvádza mesto na svojej webovej stránke.

Popradskí poslanci sa tak opäť stretnú až 8. decembra. Samospráva okrem toho pristúpila i k zrušeniu právneho poradenstva, ktoré mohli využiť občania každú stredu a do odvolania zrušili na území mesta všetky kultúrne podujatia.

Mimoriadna opatrnosť

V týchto dňoch sú realitou rekordne vysoké počty nakazených medzi všetkými vekovými skupinami obyvateľstva. Táto skutočnosť vrátane vysokej incidencie nás núti k mimoriadnej opatrnosti,“ uvádza samospráva na svojej stránke. Zrušením hromadných akcií chce mesto aspoň čiastočne obmedziť prenášanie nákazy medzi obyvateľmi.

Okres Poprad je v súčasnosti v čiernej farbe COVID automatu a na celom jeho území tak platia najprísnejšie obmedzenia. Primátor Popradu Anton Danko v tejto súvislosti vyzval ľudí na sociálnej sieti, aby sa šli očkovať.

1000 ľudí

Pomôžete tak nielen sebe a svojmu zdraviu, ale aj celému okresu, podnikateľom, prevádzkam, deťom, školám, kultúre, športu,“ vyzýva primátor. „Stačí, ak by sa dalo zaočkovať niečo cez 1000 ľudí nad 50 rokov – a už nikdy by sme nespadli do čiernej farby!,“ uviedol popradský primátor na svojom oficiálnom profile v nedeľu 7. novembra.

Počas týždňa svoje služby ponúka plne fungujúce Vakcinačné centrum v Poprade, kde je možné zaočkovať sa aj bez elektronickej registrácie. Podľa primátora stačí o to požiadať miestny sociálny odbor. „Imobilným občanom zabezpečíme aj dopravu na náklady mesta,“ upozornil Danko.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM