Slavo Petrus Iné športy

Predstavujeme Valašsko-Tatranský pohár 2018

37. ročník KOWAX Valašská rally ValMez nezaháji iba Majstrovstvá Českej republiky v rally pre rok 2018. Jej súčasťou bude aj II. ročník Valašsko-Tatranského pohára 2018.

Ilustračný obrázok k článku Predstavujeme Valašsko-Tatranský pohár 2018
Zdroj: Dnes24.sk

Usporiadateľmi za Valašskú rally ValMez je spoločnosť JTRT pro s.r.o a za Rallye Tatry AOS klub Poprad. Valašsko-Tatranský pohár 2018 (VTP) vychádza z minuloročného formátu. Do celkového hodnotenia sa započítajú výsledky posádok z obidvoch etáp 37. KOWAX Valašskej rally ValMez 2018 a z celkovej klasifikácie Rallye Tatry.

Registrácia posádok pre VTP 2018 je bezplatná. Podmienkou je iba nahlásenie záujmu o účasť v rámci registračného formulára, prípadne do oficiálneho času ukončenia administratívneho preberania. Usporiadatelia podmieňujú účasť aj umiestnením dvoch samolepiek na bočnú stranu súťažného vozidla o veľkosti 30×20 cm. „Slovenské posádky zaplatia na Valašskej rally polovičné štartovné. Rovnaké podmienky budú mať aj české dvojice štartujúce na Valaške a koncom mája aj na 45. ročníku Rallye Tatry v Poprade. Ešte lepšie na tom budú zahraničné posádky s licenciou krajín EU (okrem ČR a SR). Tí zaplatia na Valaške štartovné podľa ZU, ale v Poprade budú môcť štartovať bez poplatku za štartovné – 100% zľava,“ priblížil výhody pre účastníkov VTP 2018 šéf organizačného tímu 37. KOWAX Valašskej rally ValMez 2018 Jaromír Tomaštík.

K drobným úpravám došlo pri hodnotení VTP 2018. Ani to však neuberá šanciam na úspech posádkam v nižších objemových triedach, práve naopak. Bodový zisk každého účastníka (v každom z troch uvedených podnikov) bude súčtom bodov na základe absolútnej klasifikácie registrovaných posádok VTP 2018 a zároveň ich umiestnenie vo svojej objemovej triede. „Už vlani sme prezentovali snahu, aby bol VTP atraktívny pre celé štartové pole. Príťažlivý bude hlavne pre štartujúcich so slabšími vozidlami. Pre množstvo z nich môže byť štart na Valaške a zároveň na Rallye Tatry zaujímavým sprestrením sezóny a možnosťou ako získať nové skúsenosti,“ dodal Jaromír Tomaštík..

„Vážime si rozhodnutie organizačného tímu Valašskej rally pokračovať v snahe pritiahnuť na Moravu viac slovenských posádok a naopak pod Vysoké Tatry väčší počet českých tímov. Valašská rally a Rallye Tatry majú v motoristickom športe stále cveng a verím, že takto to vnímajú aj pretekári. Štart na Valašsko-Tatranskom pohári bude pre zúčastnené posádky okrem zisku hodnotných cien aj vecou vysokej prestíže. Nakoniec, 44. ročník Rallye Tatry, bol vyhodnotený ako najlepšie podujatie roku 2017 v meste Poprad,“ poznamenal riaditeľ Rallye Tatry Stanislav Hanzeli.

Takmer rovnaký zostáva prehľad cien a prémií pre najúspešnejšie posádky VTP 2018. Víťazná dvojica sa môže tešiť na týždňový pobyt v Chorvátsku (pre 4 osoby), pre ďalších na druhom až štvrtom mieste sú pripravené víkendové pobyty na zaujímavých miestach vo Vysokých Tatrách. Posádky na piatom a šiestom mieste získajú poháre a autodoplnky.

Propozície Valašsko-Tatranského pohára 2018 http://valasskarally.cz/…ROPOZICE.pdf

Ďalšie informácie nájdete aj na oficiálnych stránkach podujatí www.valasskarally.cz a www.rallyetatry.sk a takisto na facebookových profiloch obidvoch súťaží – Valašská Rally ValMez a Rallye Tatry.

tlačový servis 37. KOWAX Valašská rally ValMez 2018.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM