Monika Földešiová Rôzne

Predvolebná reťazovka vo vašich mailoch

Každý z nás už určite dostal do svojich mailových schránok reťazovú správu, ktorú musel BEZPODMIENEČNE poslať svojim piatim známym, inak sa stane niečo strašné. Podobná reťazová správa sa týka aj nadchádzajúcich volieb.

Výzva, ktorú si obyvatelia posúvajú prostredníctvom mailov a sociálnych sietí, síce nevytvára psychický nátlak spôsobom „vyhrážania sa“ akýmsi nešťastím, charakter reťazového šírenie však má o to silnejší. Ide o tzv. návod na parlamentné voľby, ktoré sú ohlásené na 10. marca tohto roka. V ňom autor navádza vyhnať všetkých súčasných a dlhšie slúžiacich** politikov** na základe využitia preferenčných hlasov (max. 4, pozn. red.), ktoré odovzdáte kandidátom zo „zadných lavíc“. „Povinne všetci zakrúžkovať práve štyri čísla od 100 do 150 a preferenčnými hlasmi vyhnať z parlamentu ´osobnosti´ ako Dzurinda, Fico, Mikloš, Sulík, Figeľ, Bugár, Paška, Kaník, Lipšic, atď… V žiadnom prípade nevhadzovať lístok bez zakrúžkovaných čísel alebo so zakrúžkovanými prvými 4 číslami!“ píše sa v internetovej výz­ve.

Smer-SD je vraj výnimkou. Strana Smer – sociálna demokracia má podľa viacerých predvolebných výskumov reálnu možnosť získať 50–75 parlamentných kresiel. „//V tomto prípade treba krúžkovať čísla až od 75 vyššie,“ //vyzýva neznámy autor.

//„Ak väčšina z nás dodrží tieto zásady, nebudeme po 10. marci vidieť tie isté, viac než 20-ročné politické tváre. A tí, čo sa dostanú do parlamentu, budú mať nad sebou veľký výkričník, nakoľko sa to isté môže stať aj im. Keď sa Slováci vedeli zjednotiť v roku 1989, prečo by sa to nemohlo zopakovať v roku 2012!“ //končí sa mail, ktorý prišiel aj do našej redakcie.

Na fotografiách môžete vidieť prerobené a upravené billboardy a predvolebné kampane niektorých strán, ktoré dokazujú akúsi únavu obyvateľov zo súčasnej politickej situácie.

foto: facebook.com

volejbna kampan
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM